ΔΕΗ blue: Πάνω από 1500 σημεία φόρτισης και περισσότερα από 80 σημεία ταχυφόρτισης πανελλαδικά

Ξεπέρασαν τα 1500 τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης οχημάτων της ΔΕΗ blue πανελλαδικά σε 49 Νομούς.

 

Έτσι, όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα να κάνουν ταξίδια μεγάλης απόστασης χωρίς να ανησυχούν για την εξάντληση της μπαταρίας τους.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής ΔΕΗ blue οι χρήστες του δικτύου έχουν πρόσβαση και σε πάνω από 80 σημεία ταχυφόρτισης ισχύος έως 300 kW HPDC  στα οποία μπορούν να φορτίσουν τη μπαταρία τους από 10% σε 80% σε έως 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Η ΔΕΗ blue αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα και αναπτύσσεται με στόχο οι φορτιστές της υπηρεσίας ΔΕΗ blue να φτάσουν τους 10.000 σε όλη τη χώρα μέχρι το 2027.

Προϋπόθεση για φόρτιση στο δίκτυο ΔΕΗ blue είναι η λήψη της εφαρμογής ΔΕΗ blue, διαθέσιμη για apple και android. Στο app, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να βρουν τον χάρτη με τους φορτιστές ΔΕΗ blue σε όλη την Ελλάδα και να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα και την κατάστασή τους. Επίσης, η υπηρεσία ενημερώνει τους χρήστες για τον χρόνο και το κόστος της φόρτισης. Τα εγγεγραμμένα μέλη στην εφαρμογή της ΔΕΗ blue επωφελούνται  από χαμηλότερες τιμές φόρτισης και επιπλέον έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως:

· τα «Ταξίδια ΔΕΗ blue» για να οργανώνουν με ασφάλεια τις διαδρομές τους, προγραμματίζοντας τις στάσεις και τον χρόνο φόρτισης,

· την υπηρεσία κράτησης ταχυφορτιστή για να απαλλάσσονται από το άγχος εύρεσης διαθέσιμων σταθμών ταχυφόρτισης κατά την διαδρομή τους,

· την παρακολούθηση της κίνησης στο οδικό δίκτυο σε πραγματικό χρόνο, ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα και να εξοικονομούν τη μπαταρία του οχήματός τους,

· τη δυνατότητα να καταχωρούν το μοντέλο του ηλεκτρικού οχήματός τους προκειμένου να εντοπίζουν τα κατάλληλα σημεία φόρτισης για αυτό και να ενημερώνονται για την κατάσταση της μπαταρίας του, εφόσον το συνδέσουν στο προφίλ τους/ «Τα αυτοκίνητά μου».

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠ. Τσαπανίδου: «Λύσεις θα δώσει αυτός που νιώθει τα προβλήματα, όχι κάποιος που τα κοιτάζει από μακριά και περιγράφει μια άλλη χώρα»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία για το πασχαλινό τραπέζι οι καταναλωτές- «Βροχή» οι παραγγελίες στα συνοικιακά κρεοπωλεία για αμνοερίφια