Δ. Βίτσας: Η προοπτική είναι η αποκλιμάκωση της φορολογίας και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

«Η προοπτική είναι, αφού φύγουμε από την μνημονιακή περίοδο, να αρχίσει μια διαδικασία και αποκλιμάκωσης, σε σχέση και με τη φορολογία, αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, ξεκινώντας από αυτούς που είναι πιο χαμηλά εισοδηματικά» είπε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Παράλληλα παρατήρησε: «Εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί στο εξής: δεν μπορούμε να λέμε ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και από κει και πέρα το μοναδικό που θα μας περιορίζει ή χαρακτηρίζει είναι η συμφωνία που έχουμε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα κράτη, αλλά θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει και η προσοχή, ώστε αυτά που κερδήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, να μη χαθούν τα επόμενα».

«Κάποιος θα πρέπει να θυμάται, ότι μέσα από μια πρακτική και πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, φθάσαμε να έχουμε ένα χρέος 320 δισ. ευρώ. Άρα η υπερχρέωση δεν είναι λύση ή αντιστάθμισμα στη φορολόγηση ή σε ορισμένες περιπτώσεις της υπερφορολόγησης» σχολίασε σχετικά.

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ. Βίτσας διαπίστωσε ότι «τα πηγαίνουμε ιδιαίτερα καλά». «Όλοι σήμερα συμφωνούν, ότι τον Αύγουστο του 2018 θα λήξει η μνημονιακή περίοδος, είναι πάρα πολύ θετικό. Το γεγονός ότι πετυχαίνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, από το οποίο ένα κομμάτι του θα επανέλθει ως κοινωνικό μέρισμα, αυτό είναι θετικό. Το τρίτο, ότι μια σειρά δείκτες της οικονομίας βαίνουν καλώς, είναι επίσης θετικό».

 Σημείωσε δε περαιτέρω, ότι «υπάρχει μια μείωση δαπανών και έχει δώσει αποτελέσματα».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Βίτσας, αφού επανέλαβε ότι αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής, παρατήρησε ότι «το πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνήθως κάνει τέτοιες δημοσκοπήσεις που δεν ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό που μπορεί κανείς να παρατηρήσει, είναι ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή, φαίνεται ότι η ΝΔ έχει ένα ταβάνι. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση προσδιορίζεται ανάμεσα στο 20 και 25%, το οποίο δεν εκδηλώνει προτίμηση.

Βλέπουν την προσπάθεια και αναμένουν να δουν τι θα γίνει» πρόσθεσε.

«Βλέπω στις δημοσκοπήσεις» συνέχισε, «και αλλαγές που υπάρχουν σε άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις. Εκείνο που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, είναι να μένεις σε μια σταθερή γραμμή, η οποία να λύνει τα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εγκληματικότητα στην Αθήνα, παρατήρησε ότι «εγκληματικές ή βίαιες συμπεριφορές είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι όμως χαρακτηριστικό της χώρας μας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν ισχύει ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε, ότι ο Γιάννης Μουζάλας κάνει καλή δουλειά και θα πρέπει να συνεχίσει να την κάνει.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟριακή μείωση σημείωσαν κατά το σχολικό έτος 2015/2016 οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΣήμερα αρχίζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή