Δ. Βενιέρης στο Open: Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και με τους αρχηγούς των κομμάτων και όχι να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, μίλησε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Βενιέρης,

στην εκπομπή του Γιάννη Σαραντάκου και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7», στο Open .

«Εκτιμώ, ότι καλώς έκανε και συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ ο κ. Τσίπρας, αλλά θα μπορούσε, αν όντως υπάρχει θέμα, να κάνει υπέρτατες κινήσεις. Να μιλήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων. Αν ο πρωθυπουργός ήθελε να δούμε το θέμα εθνικά, δεν θα έκανε μία επικοινωνιακή διαχείριση για πολλοστή φορά. Το πρόβλημα είναι βεβαίως υπαρκτό. Τώρα  που μιλάμε εμείς, ο κύριος Ερντογάν με τον «Πορθητή» λέγεται ή υπάρχει φόβος ότι  έχει ξεκινήσει γεώτρηση. Αφού πολιτικά αυτοί που μπορούν να συνδράμουν είναι οι Ευρωπαίοι, θα έπρεπε ο κύριος Τσίπρας να ενεργοποιήσει και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας» τόνισε  Δημήτρης Βενιέρης, συμπληρώνοντας:

«Ευτυχώς με καθυστέρηση πολλών χρόνων καταλαβαίνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι οι πολιτικοί μας σύμμαχοι. Μετά από πολλές παλινωδίες κατάλαβε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη την Ευρώπη και τους δυτικούς συμμάχους της, γιατί στα δύσκολα μόνοι μας  θα δυσκολευόμασταν να τα καταφέρουμε.»

Αναφορικά με τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, ο Δημήτρης Βενιέρης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υποκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης και να τα βάζει με την ιδιωτική εκπαίδευση, την ίδια ώρα,  που παιδιά στελεχών του, αλλά και τα παιδιά του πρωθυπουργού φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

« Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι είμαστε όλοι υπέρ ενός καλύτερου δημόσιου σχολείου. Αλλά μοιάζουμε, σε σχέση με το τι συμβαίνει στο εξωτερικό, να μην έχουμε ακόμη ανακαλύψει την Αμερική: δείτε και το παράδειγμα της Κύπρου και την σημαντική συνεισφορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο ΑΕΠ της χώρας.»

 Ερωτηθείς τέλος για το γεγονός ότι ο ίδιος κατεβαίνει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο αδελφός του, Κυριάκος Βελόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο Δημήτρης Βενιέρης απάντησε:

«Έχουμε εντελώς διαφορετική σκέψη με τον αδερφό μου σε ζητήματα πολιτικής.

Δεν υπάρχει θέμα «διεμβολισμού» της Ελληνικής Λύσης, όπως ακούω να λέγεται από διάφορους. Άλλα πράγματα εκτιμήθηκαν από μένα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη κι άλλα πράγματα είδε αντιστοίχως, εκείνος σε εμένα.

Αρκεί να σας πω, ότι η συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά μου, άνοιξε περίπου ενάμιση χρόνο πριν. Το άφησα στην άκρη για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς διεύθυνα και ένα ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή πραγματικά οι απόψεις μου συγκλίνουν απολύτως με εκείνες της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση. Αν «βγει» έχει καλώς, αν όχι, είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι.»