Δ. Μάντζος: «Κανείς αλαζονικός “Κυβερνήτης” δεν μπορεί να επιβάλει στον λαό πώς θα ψηφίσει»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Ευγενίδη και Νικόλα Καμακάρη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

 

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ περί «κυβερνητικής τερατογένεσης» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Δ. Μάντζος είπε χαρακτηριστικά: «Προσπάθησε ο κ. Πρωθυπουργός να διαδώσει “ψεκασμένα” σενάρια για συγκυβερνήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην του κ. Βελόπουλου στον οποίο ίσως έκλεισε και το μάτι. Σε κάθε περίπτωση αυτά δεν μας αφορούν. Έχουμε πει πολλούς μήνες τώρα ποια είναι η δική μας αποστολή, ποια είναι η δική μας δουλειά. Εμείς θέλουμε να έχουμε τη δική μας ξεχωριστή εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου, τόσο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, στις καθεστωτικές λογικές τους, στις αναχρονιστικές πρακτικές που διαδοχικά υιοθέτησαν και προφανώς για όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

«Εμείς θέλουμε να είμαστε μια θετική δύναμη μεταρρύθμισης με το δικό μας ευδιάκριτο ιδεολογικό και αξιακό στίγμα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «κανένα μέτωπο δεν μας αφορά, πολλώ δε μάλλον αυτά που δημιουργεί ο κ. Μητσοτάκης για τους ευνόητους λόγους της δικής του προσωπικής και πολιτικής επιβίωσης».

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου. Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των παρακολουθήσεων και της παραβίασης του Κράτους Δικαίου αλλά και όλες τις δικές μας αντιπολιτευτικές απόψεις στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Όποτε, δηλαδή, δεν είμαστε αρεστοί στον κ. Μητσοτάκη, γινόμαστε αίφνης συμπλήρωμα στον κ. Τσίπρα. Όπως ήμαστε πριν από 1,5 μήνα το ‘’συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας’’ όταν οι επιλογές μας δεν ήταν αρεστές στον κ. Τσίπρα. Όλο αυτό το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί διαισθάνεται την ήττα, διαισθάνεται την αποκαθήλωση του επιτελικού του κράτους. Αλλά αυτό το οποίο πρέπει να λάβει ως μήνυμα -και θα το λάβει και στις εκλογές- είναι ότι κανείς αλαζονικός κυβερνήτης δεν μπορεί να επιβάλει στον λαό πώς θα ψηφίσει, ούτε στην παράταξή μας πώς θα κινηθεί» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν είμαστε μια αποικία, όπου ο κυβερνήτης διατάσσει και επιβάλλει. Αλλά μια ώριμη Δημοκρατία με ένα ώριμο εκλογικό σώμα που ακούει, συγκρίνει, κρίνει και ψηφίζει. Και θεωρούμε ότι η αλαζονεία και ο καθεστωτισμός, αυτή η αίσθηση ιδιοκτησίας της πολιτικής εξουσίας, θα τιμωρηθεί από το εκλογικό σώμα όταν έρθουν οι εκλογές», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δ. Μάντζος ξεκαθάρισε: «Στόχος μας είναι να είμαστε πρωταγωνιστές. Είμαστε μια μεταρρυθμιστική δύναμη με θετική ατζέντα, με προτάσεις για τον τόπο. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε έχουμε ανάγκη τα σκάνδαλα για να έχουμε λόγο ύπαρξης, όπως άλλα κόμματα. Εμείς θέλουμε με τη δική μας εναλλακτική πρόταση να κάνουμε ένα προγραμματικό πλαίσιο ελκυστικό για τους πολίτες. Αυτό θα το ξεκινήσουμε από την Τετάρτη με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, με τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, ενός προγράμματος κυβερνητικού. Θέλουμε να είμαστε μια κυβερνητική δύναμη αξιοπιστίας και σοβαρότητας και έτσι να αξιολογηθούμε από τους πολίτες».

Καταλήγοντας, ο Δ. Μάντζος επισήμανε: «Δεν είμαστε μια δύναμη που κινείται α λα καρτ στα ζητήματα της οικονομίας, του κοινωνικού κράτους, των θεσμών και της δημοκρατίας. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα από τις αξίες μας, τις ιδέες μας και τις θέσεις απλώς και μόνο για να συμπληρώσουμε μια κυβέρνηση, για να πάρουμε και να πιάσουμε καρέκλες και να νεμόμαστε την εξουσία, όπως τη νέμονται άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια. Εμείς δε μιλάμε για μια απλή εναλλαγή ρόλων αλλά για αλλαγή πολιτικού παραδείγματος, μια πραγματική αλλαγή πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος».

Προηγούμενο άρθροΦΑΣ Νάουσα: Δήλωση Πέτρου Αραμπατζή
Επόμενο άρθροΗ COSMOTE TV «παίζει δυνατά» με τις πιο συναρπαστικές αθλητικές διοργανώσεις