Δ. Κωνσταντόπουλος: «Απαράδεκτες οι εικόνες βανδαλισμού της Αγίας Σοφίας»

Ο υπεύθυνος Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τις εικόνες βανδαλισμού της Αγίας Σοφίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες αποκαρδιωτικών εικόνων βανδαλισμού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο ναός σύμβολο της ορθοδοξίας που ταυτόχρονα αποτελεί μνημείο διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, φαίνεται ότι έχει αφεθεί στην τύχη του.

Τα ερωτήματα για την ασφάλεια και φύλαξη της Αγίας Σοφίας πολλά. Μετά την απαράδεκτη απόφαση της Τουρκίας πριν από δύο χρόνια να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, το Μνημείο βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπο με νέους κινδύνους, με την ανοχή της τουρκικής πολιτείας.

Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι προσβολή για την ιστορία και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, η Αγία Σοφία να γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις του οποιοδήποτε επισκέπτη και να εργαλειοποιείται για τη δημιουργία αντιπαραθέσεων.

Προηγούμενο άρθροΑστέρας Τριποτάμου – ΑΟ Χανιώτης 3-0. Σφράγισε την άνοδο ο Αστέρας που σπάει όλα τα ρεκόρ! – Βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη