Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ημαθίας: “Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με τον αγρότη!”

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την εμφανιζόμενη προβληματική απορρόφηση και το επίπεδο της τιμής των συμπύρηνων ροδακίνων.

Οι κοινοβουλευτικοί της εκπρόσωποι, τα αρμόδια στελέχη της Γραμματείας Αγροτικού Ν.Δ., και η Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας προέβησαν σε μια σειρά συναντήσεων, ενεργειών και δηλώσεων για την επίλυση του θέματος, τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και την προάσπιση του εισοδήματος των αγροτών.

– Απόστολος Βεσυρόπουλος – Υφυπουργός Οικονομικών: “Να τηρηθεί από τις Βιομηχανίες η ανακοινωθείσα τιμή της Ε.Κ.Ε. των 0,33-0,35€ ανά κιλό και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα των εργοστασίων για την απορρόφηση του συνόλου της ποσότητας των ροδακίνων.”

– Αναστάσιος Μπαρτζώκας – Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας: “Είναι μεγάλη ανάγκη να τηρηθεί η, εξαρχής συμφωνημένη, τιμή βάσης στην πώληση των συμπύρηνων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μεταξύ των διαπραγματεύσεων των παραγωγών και βιομηχανιών.”

 – Λάζαρος Τσαβδαρίδης – Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας: “Απαράδεκτη εξέλιξη, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής η οποία όχι μόνο δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί κάποια μείωση της τιμής παραγωγού αλλά αντιθέτως δημιουργούσε προσδοκίες για τιμές πώλησης υψηλότερες από τις περσινές.”

– Γιανναβαρτζής Σταύρος – Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας:  “Χρειάζεται όλοι να “βάλουν πλάτη”. Να πράξουν αυτό που επιβάλουν οι περιστάσεις.”

Η εικόνα λοιπόν είναι μια και είναι τελείως ξεκάθαρη.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όλα αυτά τα χρόνια στήριξε την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες, με μια σειρά φορολογικών μέτρων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Αυτό θα συνεχίζει να το κάνει στο μέλλον με το καλύτερο τρόπο.

Τα γεγονότα δεν αλλάζουν και δείχνουν ποιος ήταν και συνεχίζει να είναι με τον αγρότη, στη ΠΡΑΞΗ.

Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής και Αγροτικών Φορέων – Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ημαθίας

Προηγούμενο άρθροΕλευθεριάδης Ευριβιάδης: “Όταν έχεις διαφημίσει τόσο πολύ το επιτελικό κράτος, λογικά θα είσαι και υπόλογος των ενεργειών του”
Επόμενο άρθροΝάνσι Πελόσι: Οι ΗΠΑ «δεν θα επιτρέψουν» στην Κίνα να απομονώσει την Ταϊβάν