Δ. Αυγέρη: Η ακρίβεια έχει όνομα και επίθετο, «ακρίβεια Μητσοτάκη» κι η αλαζονεία της ΝΔ και των εκπροσώπων της δεν έχει όριο!

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας για την επίθεση της ακρίβειας Μητσοτάκη στα ελληνικά νοικοκυριά και απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ στο πάνελ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του Open, ανέφερε:

«Δεν σέβεστε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που στενάζει από την ακρίβεια που έχει όνομα και υπογραφή, που είναι ακρίβεια Μητσοτάκη-ΝΔ.

Είστε η κυβέρνηση της ακρίβειας. Έχετε πολύ μεγάλες ευθύνες για την πολιτική που ακολουθείται, την απόλυτα μεροληπτική και ταξική υπέρ λίγων, συγκεκριμένων συμφωνημένων συμφερόντων, αφήνοντας στη φτωχοποίηση και την ανέχεια στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος πληθωρισμός μετά την Μάλτα, 5,4%, στα τρόφιμα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 1,4%, ενώ είμαστε στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης σε σχέση με την καταναλωτική δύναμη που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά, με τους μισθούς να είναι μικρότεροι από ό,τι το 2009!»

Απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο περί «αξιοποίησης 40 δις από την κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», η Δώρα Αυγέρη αντέτεινε:

«Δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε λίγες μέρες πριν από τις γιορτές του Πάσχα, ότι ο κόσμος σκέφτεται τι θα αγοράσει, τι θα μπορέσει να βάλει στο γιορτινό τραπέζι μέσα σ’ αυτή την ακρίβεια. Η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, έχει την υπογραφή σας.

Να φορολογήστε τα κέρδη των ενεργειακών παικτών να φορολογήσετε τα υπερκέρδη των τραπεζών, τίποτα από αυτά δεν έχετε κάνει, γιατί αν όντως, όπως λέτε, δώσατε 40 δις για την ακρίβεια, εδώ είναι και το μεγάλο ερώτημα: πού πήγαν αυτά τα χρήματα;

Πού φαγώθηκαν ;

Εκτός και αν πήγαν εκεί που πήγαν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή σε μετρημένες στα δάχτυλα επιχειρήσεις, ενώ το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έμειναν έξω από αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, έμειναν έξω από τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γιατί τα ευρωπαϊκά χρήματα πήγαν σε πολύ λίγους και συμφωνημένους με καταγγελίες και με δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο για την κακή διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!»

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρόεδρο της Κινέζικης Ακαδημίας Αγροτικών Επιστημών καθηγητή, Wu Kongming