Χρόνης Ακριτίδης: Η κοινωνία εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη

Δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις,  με ποσοστό γύρω στο 10%! Ταυτοχρόνως στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπολείπεται μόνο του πρωθυπουργού αλλά και του κανενός! Αυτά είναι πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά πολιτικά χρονικά. Δεν έχουν συμβεί ποτέ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε όλους τους σημαντικούς δείκτες. Από τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων και την πανδημία, μέχρι την οικονομία. Η ανάπτυξη στη χώρα είναι άνω του 6% κι η Ελλάδα έχει καταστεί κορυφαίος «παίκτης» της Ανατολικής Μεσογείου, κυρίως με την περίφημη συμπόρευση με Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο κι εν μέρει με την Ιορδανία.

Σήμερα στην  Ελλάδα – παρά τις συνέπειες της πανδημίας που βιώνει όλος ο πλανήτης-  έχει εδραιωθεί η πολιτική σταθερότητα, η πολιτική κυβερνητική μετριοπάθεια, η ευπρέπεια στο κοινοβούλιο και φυσικά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Κι έχει απομονωθεί ο λαϊκισμός κι οι πάσης φύσεως ουτοπίες αλλά κι οι μίζερες πολιτικές κουλτούρες που ήθελαν και θέλουν τη χώρα περιχαρακωμένη στα Βαλκάνια με λογικές ψωροκώσταινας.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα. Τόσο της ψηφιακής εξέλιξης με την οποία ο πολίτης από το σπίτι του διεκπεραιώνει πλέον σημαντικές συναλλαγές με το δημόσιο κερδίζοντας χρόνο και χρήμα αλλά κι εκείνα με τα οποία «ξεκλείδωσαν» εμβληματικά αναπτυξιακά έργα που σηματοδοτούν νέες θέσεις εργασίας. Χώρια η αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου απέναντι στις παρεμβάσεις που είχαν προηγηθεί.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά λοιπόν στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και πρότυπα. Μόνο όσοι χρησιμοποιούν κομματικές παρωπίδες δεν το αντιλαμβάνονται.  Κι όταν στο μέσο της κυβερνητικής θητείας απολαμβάνει τέτοιας εμπιστοσύνης από την κοινωνία, δεν μπορεί παρά να επιταχύνει για να επιτελέσει κι άλλο, κι άλλο κι άλλο έργο. Το οποίο θα αποτελεί κορυφαίο διαβατήριο για την εκλογική πολιτική της κυριαρχία.

  • Ο Χρόνης Ακριτίδης είναι Διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» και πολιτευτής Κοζάνης.
Προηγούμενο άρθροΑπό τις 7 άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Θα κλείσουν στις 7 το βράδυ – Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν
Επόμενο άρθροe-ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες προσλήψεις το 2022 και ριζική αλλαγή του οργανογράμματος