Χρήστου Τούβε “Σκέψου το. Η ιστορία ενός ημερολογίου” – Βιβλιοπαρουσίαση του «ΕΡΑΣΜΟΥ»

Ως «εγχειρίδιο ζωής» που πραγματεύεται το λεπτό και ευαίσθητο θέμα της υιοθεσίας με τις δυσκολίες του αλλά και τους καρπούς που προσφέρει, χαρακτηρίστηκε το βιβλίο του Χρήστου Τούβε με τίτλο: “Σκέψου το. Η ιστορία ενός ημερολογίου”, σε σχετική εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» (σε συνδιοργάνωση με τον ΣΟΦΨΥ), το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022 στο Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ» στη Βέροια.

 

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η οποία μίλησε για το βιογραφικό του συγγραφέα και Life Coach κ. Τούβε,  ενώ στο πάνελ παρουσίασης μίλησαν για το βιβλίο οι: Βάλια Μπαμπέτσα, Συγγραφέας και Φιλόλογος, η Φωτεινή Κύρτσιου, Δικηγόρος και Μέλος του ΔΣ του «ΕΡΑΣΜΟΥ» και η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωργία Φωστηροπούλου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων Συρμούλα Τζήμα, η οποία συνεχάρη θερμά τον Χρήστο Τούβε και αναφέρθηκε στις νομικές δυσκολίες γύρω από το θέμα της υιοθεσίας.

Ο Χρήστος Τούβε ξεδίπλωσε τις σκέψεις του γύρω από τα κίνητρα, τις αιτίες και τις αφορμές συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου, εστιάζοντας με έμφαση στη δύναμη και τη δυνατότητα της αγάπης να «χτίζει» σχέσεις χωρίς βασικό «δομικό» υλικό το αίμα του συγγενικού δεσμού και χαρακτήρισε το περιεχόμενο και το πνεύμα του βιβλίου, κατά το Σωκράτειο απόφθεγμα «καλό, αληθινό και χρήσιμο». Η Βάλια Μπαμπέτσα εστίασε στην αναγκαιότητα της παιδοψυχολογίας δίπλα στην αγάπη μιας θετής οικογένειας, προκειμένου να διενεργηθούν επιτυχώς οι διαδικασίες για μια σωστή υιοθεσία, ενώ χαρακτήρισε το βιβλίο ως εγχειρίδιο ζωής που οδηγεί τον αναγνώστη στο να γίνει «καλύτερος άνθρωπος». Η Φωτεινή Κύρτσιου έδωσε την προσωπογραφία των ηρώων και εστίασε στην αξία των δυσκολιών που οδηγούν στην αυτογνωσία και την ωριμότητα, μέσα από φωτεινές επιλογές ζωής όπως είναι εν προκειμένω η υιοθεσία.

Η πρόεδρος του «Έρασμου» Γεωργία Φωστηροπούλου παρατήρησε ότι η συγκεκριμένη βιβλιοπαρουσίαση δεν είναι απλά μια εκδήλωση φιλολογικού χαρακτήρα, αλλά μια συνάντηση ανθρώπων που αναγνωρίζουν και πιστοποιούν, ο καθένας με τη δική του τοποθέτηση, τόσο ο συγγραφέας, όσο και οι παρουσιαστές,  τη δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης και τα αποτελέσματα της. Μια δύναμη, που όπως είπε συνέχει το έργο και των δύο Συλλόγων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, και έχουν ως κέντρο αναφοράς την αφιλοκερδή παροχή υπηρεσιών σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας, είτε αφορούν περιστατικά κακοποίησης, είτε ψυχικής υγείας.

Προηγούμενο άρθροΌχημα διασκευασμένο για χρήση ως κινητή βιβλιοθήκη παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας για πρόσβαση στη γνώση σε απομακρυσμένες επιλέξιμες τοπικές κοινότητες του Δήμου
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ: Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, υπεύθυνου κτε εξωτερικών για την τουρκική “φιέστα” στην Αγία Σοφιά