Χρειάζεται να είσαι αγνός πατριώτης ή κασκαντέρ για να τολμάς να επιχειρείς στην Ελλάδα

Χρειάζεται να είσαι αγνός πατριώτης ή κασκαντέρ για να τολμάς να επιχειρείς στην Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Δημιουργίας Βαγγέλης Ακτσαλής συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Βασίλη Πανίδη, αντιπρόεδρο του κόμματος, και τον  Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη, αναπλ. Γραμματέα της Εθνικής Επιτροπής, επισκέφθηκε τη Βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς και ενημερώθηκε από τους εκπρόσωπους αξιόλογων τοπικών παραγωγικών μονάδων με εξαγωγικό προσανατολισμό για την κατάσταση που επικρατεί.

Κοινή συνισταμένη όλων τους ήταν η εγκατάλειψη της παραγωγής από πλευράς της Πολιτείας.
Συγκεκριμένα  ανέφεραν: ασταθή τάση ρεύματος, internet χαμηλής ταχύτητας, ανυπαρξία συγκοινωνίας μεταξύ ΒΙ.ΠΕ. και πόλης του Κιλκίς, ανυπαρξία σιδηροδρομικής σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής του Κιλκίς (παρόλο ότι το δίκτυο του ΟΣΕ περνάει δίπλα από την ΒΙΠΕ!), γραφειοκρατικά εμπόδια που θέτει η ΕΕ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής  και τις κάνουν μη ανταγωνιστικές σε σχέση με τις επιχειρήσεις εκτός ΕΕ, υψηλή φορολογία, πολυνομία, γραφειοκρατία και κακές υπηρεσίες από το Δημόσιο.

Την εγκατάλειψη των υποδομών ανάπτυξης και την εξαΰλωση των επιδοτήσεων του κράτους σε κακή χρήση προηγούμενων ετών και ανούσια χρέη επιβεβαιώνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Ο Βαγγέλης Ακτσαλής σε σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει:

«Δυστυχώς μετά από 3 μνημόνια, μια χαμένη δεκαετία και 5 χρόνια μετά την έξοδο από την Κρίση, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας παραμένει σταθερά  το ίδιο. Το Δημόσιο με τον τρόπο που λειτουργεί αντί να προσελκύει, αποθαρρύνει πιθανούς νέους επενδυτές και διώχνει όσους ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.»

Στην ερώτηση «γιατί οι επιχειρηματίες δεν μετακινούν τις μονάδες τους στη γειτονική Βουλγαρία, όπως το έπραξαν δεκάδες άλλοι, όπου η φορολογία είναι η μισή και η γραφειοκρατία υποπολλαπλάσια, η μόνη απάντηση είναι: «από αγάπη για την Ελλάδα”!

«Χρειάζεται να είσαι αγνός πατριώτης ή κασκαντέρ για να τολμάς να επιχειρείς στην Ελλάδα!»
Αναπόφευκτα οι μονάδες παραγωγής είτε κλείνουν, είτε ξενιτεύονται και μαζί τους παρασύρουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Κάπως έτσι ερήμωσε η επαρχία.

Το αποτέλεσμα του αδηφάγου κράτους που επενδύει μόνο στον κομματικό του στρατό είναι η καταστροφή της παραγωγής.

Οι υπηρεσίες που δεν εξυπηρετούν τον επιχειρηματία, τον παραγωγό και τον πολίτη, αλλά εξυπηρετούν τις φιλοδοξίες μιας πολιτικής ελίτ, είναι η καταδίκη της χώρας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εκπροσωπώντας την βουβή φωνή των παραγωγών και των επιχειρηματιών, καλεί τους πολίτες να ανατρέψουν τα άθλια παραγωγικά δεδομένα με την ψήφο  τους και ευχαριστεί θερμά τον Βασίλη Μάτσκο Διευθυντή της Medipac, τον Σταύρο Κωνσταντινίδη Πρόεδρο και τον Οδυσσέα Παπαδόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurimac, τον Γρηγόρη  Γαϊτανίδη Γενικό Διευθυντή της Kleemann και τον Ανδρέα Βεργίδη Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, για την φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση.

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 27-5-2024 Εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις Σέρρες
Επόμενο άρθροΣπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Πανηγυρικός Εσπερινός Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ι.Μ. Αγίων Νηπίων