Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2017, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών

   Δεν θα αλλάξουν  τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, καθώς αφού ελήφθησαν υπόψη από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτήν τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις.

   Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

   Οι παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι με τον συγκεκριμένες αλλαγές:

   -Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

   -Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

   -Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Ποντίων Πλατέος “ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ”: Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ποντιακής μουσικής
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση έρευνας. Τι καριέρα επιλέγουν οι φοιτητές: 4 στους 100 προτιμούν δημόσιοι υπάλληλοι, έναντι 28 στους 100