Υπέροχες καραμελίτσες για το λαιμό από τα χεράκια μας με μια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, για να τις μασουλάμε όταν είμαστε κρυωμένοι αλλά και για να έχουμε όμορφη αναπνοή!
Θα χρειαστούμε:
- Ένα φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- Μισό φλυτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αν θέλουμε έξτρα δύναμη βάζουμε προαιρετικά το μυρωδικό που μας αρέσει, φασκόμηλο, χαμομήλι, ακόμα και σκόρδο… 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόνη
Να σας θυμίσουμε πως τα επί πλέον μυρωδικά δίνουν αντισηπτική ιδιότητα στην καραμέλα
Παρασκευή
Βράζουμε σε κατσαρόλι και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται για να πέφτει ο βρασμός για ½ της ώρα. Προσέχουμε όταν σηκώνουμε το κουτάλι αν δημιουργεί κλωστή η καραμέλα. Ρίχνουμε λίγη καραμέλα σε στεγνό πιάτο, αν κοκαλώσει είναι έτοιμη, αν όχι συνεχίζουμε να βράζουμε.
Ανοίγουμε αντικολλητικό χαρτί και με το κουταλάκι δημιουργούμε μεγάλες σταγόνες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε με άχνη από καστανή ζάχαρη.
Τις ξεκολλάμε προσεκτικά και τις φυλάμε σε βαζάκι με άχνη.
Θα μπορούσατε να φτιάξετε ακόμα και γλειφιτζούρια με την ίδια συνταγή.