Χάντρες στους ιθαγενείς… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα, Υεμένη και Ελλάδα, αντέχουν ακόμη και στο τέλος θα ταπεινώσουν τον ιμπεριαλισμό»…

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τάδε έφη ο Νικολά Μαδούρα και η Κουμουνδούρου συγκινήθηκε τα μάλα.

Όπως συγκινήθηκε κι ο Αλέξης Τσίπρας μετά του συγκυβερνήτη Καμμένου, που το ΔΝΤ ενέκρινε τη συμφωνία, όπως είχε κάνει –κατά την ανακοίνωσή του- με το Σουδάν, τη Σομαλία, το Ζαΐρ κι έτερες οικονομικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και πολιτικά τριτοκοσμικές χώρες…

Κι αφού συγκινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ανέβηκε στην ταράτσα του προεδρικού μεγάρου και μας πέταξε κι ένα διάγγελμα. Στο οποίο μας διαβεβαίωσε ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές και το τέλος των μνημονίων. Κι ότι νιώθει δικαιωμένος για όλα αυτά…. Κι ότι τώρα θα γίνουν οι αλλαγές στην χώρα, θα γίνουμε αξιόπιστοι, θα εξαφανίσουμε τις πελατειακές σχέσεις και άλλα παρόμοια αφορήτως κοινότυπα….

Ο λαός, ειδικά ο αρεσκόμενος στην τροφή με σανό, ανέπνευσε ανακουφισμένα.

Τι κι αν η δημόσια περιουσία υποθηκεύτηκε από την Αριστερά, τον Τσίπρα και το Καμμένο για τα επόμενα 99 χρόνια…

Τι κι αν η Αριστερά, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος υπέγραψαν την καταδίκη της χώρας μέχρι το …2060, αφού μέχρι τότε πρέπει να βγαίνουν κάθε χρόνο πρωτογενή πλεονάσματα….

Τι κι αν η Αριστερά, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος διέλυσαν την μεσαία τάξη κι έφτασαν τις συντάξεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σε επίπεδο Βουλγαρίας…

Τι κι αν η Αριστερά, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος στραγγαλίζουν με τους φόρους κάθε Έλληνα και δη κάθε παραγωγικό Έλληνα….

Άλαλα τα χείλη των ασεβών! Πανηγυρίζουν επειδή δεν πήραν τίποτα.

Αν δε με απατά η μνήμη μου ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα κλείσει καμιά αξιολόγηση αν δεν πάρει λύση για το χρέος κι αν δεν ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση.

Τι πήρε από αυτά και πήγε πανηγυρίζοντας στον πρόεδρο Παυλόπουλο κι είπε  «Πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτό που δικαιούμασταν»;

Ξαναλέω: Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

Όσο για την έξοδο στις αγορές; Εδώ, σ’ αυτό το θέμα κι αν πάει το παραμύθι σύννεφο!

Η χώρα δανείζεται τώρα με 1-1,5% κι αν βγει στις αγορές θα δανείζεται με επιτόκιο άνω του 5-6%.

Μας συμφέρει; Ας το σκεφτούμε.

Και πολλά άλλα.

  1. Όπως το θέμα –αναφορά στην συμφωνία, ότι θα δημιουργηθεί «Αναπτυξιακή Τράπεζα». Έτσι, νέτο σκέτο… Με τι κεφάλαια θα δημιουργηθεί αυτή; Πότε θα δημιουργηθεί; Ποιος θα την διοικεί; Κουβέντα περί τούτων δεν ακούσαμε. Αλλά ο Τσίπρας πανηγυρίζει!
  2. Όπως τη γαλλική πρόταση, που στην ουσία είναι καταστροφική, αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόσκαιρα οφέλη  για τα επόμενα 3-4 χρόνια, αλλά στην ουσία υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια αφού επεκτείνεται για 40 χρόνια ακόμη. Δηλαδή, όποτε κι αν η οικονομία μας «αναπνεύσει» θα παραμένει καθηλωμένη από τους επιπλέον φόρους για να βγαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα λέει όλα  η φράση του ίδιου του Τσακαλώτου σε μια στιγμή αυτοκριτικής:

 «Ίσως η συμφωνία να μην είναι επαρκής, αλλά φέρνει μια σαφήνεια», ή η φράση του Δραγασάκη: «η συμφωνία απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε»….

Ο Τσίπρας όμως, πούλησε και πάλι χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς!

Καλό κουράγιο σε όλους…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017.
Επόμενο άρθροΠορτογαλία : Δασική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, άλλοι 20 τραυματίστηκαν, δύο αγνοούνται
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.