Αυξήθηκαν 340 εκατ. ευρώ οι οφειλές στην εφορία τον Μάιο – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Ξεπέρασαν τα 2,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εφορίας το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, από περίπου 2,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 15%.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Μόνο τον Μάιο οι φόροι που δεν πληρώθηκαν στην εφορία ανήλθαν στα 340 εκατ. ευρώ από 93 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ωστόσο σημειώνεται ότι τον περσινό Μάιο είχαν ανασταλεί οι φορολογικές υποχρεώσεις για ένα μεγάλο μέρος των φορολογούμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών Μαΐου τα 173,3 εκατ. ευρώ προέρχονται από απλήρωτο ΦΠΑ, τα 55 εκατ. ευρώ από απλήρωτα πρόστιμα και 37 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος που δεν καταβλήθηκε.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ανήλθαν στα 109 δισ. ευρώ με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να ξεπερνάει τα 84 δισ. ευρώ. Στην εφορία έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι, περίπου 1,3 εκατομμύρια οφειλέτες, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας, δηλαδή με κατασχέσεις χρηματικών ποσών από  τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε επιπλέον 537.000 πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Τα συστατικά mRNA των εμβολίων Covid-19 δεν μεταφέρονται μέσω του γάλακτος από τις εμβολιασμένες μητέρες στα μωρά που θηλάζουν
Επόμενο άρθροΑνακοινώνονται αύριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ