Αυτοκίνητο: Η τεχνολογία της νέας Mercedes A-Class που συναρπάζει!

Η τέταρτη γενιά της Mercedes A-Class λανσάρει νέες τεχνολογίες στη κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Στα χαρακτηριστικά του νέου πολυτελούς αυτοκινήτου περιλαμβάνεται το καινούργιο σύστημα πολυμέσων MBUX. Πρόκειται για ένα είδος σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό, το όχημα και τους επιβάτες, καθώς διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα A-Class είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που διαθέτει αυτό το σύστημα πολυμέσων. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις συνήθειες κάθε χρήστη. Έτσι δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα στο όχημα, στον οδηγό και τους επιβάτες.

Επιπλέον, στο MBUX εμφανίζονται προαιρετικά online πληροφορίες, όπως οι ισχύουσες τιμές των πρατηρίων καυσίμου, οι θέσεις στάθμευσης σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης κ.α. Στα χαρακτηριστικά του πολυτελούς αυτοκινήτου περιλαμβάνονται επίσης το κόκπιτ με ευρεία οθόνη (Widescreen cockpit) υψηλής ανάλυσης και λειτουργία αφής της οθόνης πολυμέσων, η οθόνη πλοήγησης με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και ο φωνητικός έλεγχος με αναγνώριση φυσικού λόγου που ενεργοποιείται με τη φράση Hey Mercedes. Διατίθεται επίσης μια εξελιγμένη οθόνη head-up.

Οι νέες υπηρεσίες On-Street Prediction, Real-Time Information και Off-Street Information του Mercedes me connect επιτρέπουν στον οδηγό να εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές κατά την αναζήτηση θέσης στάθμευσης. Οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο βασίζονται μεταξύ άλλων σε οχήματα Mercedes που βγήκαν μόλις από κάποια θέση στάθμευσης ή πέρασαν μπροστά από πιθανές θέσεις στάθμευσης (οι υπηρεσίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμες στην Ελλάδα).

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑπό τις 29 Ιουνίου, η Seajets ενώνει τη Θεσσαλονίκη με το Ηράκλειο της Κρήτης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 200.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων