Αυστραλία-Covid-19: Στο Σίδνεϊ, οι εμβολιασμένοι μπορούν να συναντιούνται για να κάνουν πικ-νικ

Κάτοικοι του Σίδνεϊ συναντήθηκαν σήμερα για να κάνουν μαζί πικ-νικ, την πρώτη ημέρα της χαλάρωσης ενός λοκντάουν που έχει διαρκέσει πολύ.

Οικογένειες και φίλοι συναντήθηκαν στα πάρκα και τις παραλίες της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, η οποία έχει παραλύσει εδώ και ένδεκα εβδομάδες, μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Δέλτα.

Δεν πρόκειται πάντως για την αρχή μιας επιστροφής στην ομαλότητα, καθώς οι κανόνες παραμένουν αυστηροί, αφού οι συγκεντρώσεις στους εξωτερικούς χώρους παραμένουν περιορισμένες στα πέντε πλήρως εμβολιασμένα άτομα για μέγιστη χρονική διάρκεια μιας ώρας. Για ορισμένες ευαίσθητες ζώνες ισχύουν ακόμη αυστηρότεροι κανόνες.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων παραμένει σε ισχύ στην πόλη. Αν και μικρή, αυτή η χαλάρωση των περιορισμών θα καταστήσει το λοκντάουν «πολύ πιο εύκολο», εκτιμά η Λάιζα Ντόιλ, νοσηλεύτρια στο Σίδνεϊ.«Το γεγονός ότι θα μπορούμε να βγαίνουμε και να συναντιόμαστε με ηρεμεί», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υποχρέωση να παραμένουν στα σπίτια τους πρόκειται να αρθεί για τους εμβολιασμένους στο Σίδνεϊ και την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων υπερβεί το 70%, πιθανόν τον Οκτώβριο, εφόσον συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙνδία-κορονοϊός: 27.254 νέα κρούσματα μόλυνσης και 219 νέοι θάνατοι από την COVID-19
Επόμενο άρθροΥΠΟΙΚ: Στην εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προχώρησε το οικονομικό επιτελείο – Προτεραιότητες και στόχους ανέλυσε ο Χρ.Σταϊκούρας