Αρχική Απόψεις Αυριανισμός – Γράφει ο Δημήτριος Π. Τοπάλης

Αυριανισμός – Γράφει ο Δημήτριος Π. Τοπάλης

Τον Οκτώβριο του 1980 δυο αδέλφια, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, o Γεώργιος και ο Γεράσιμος (Μάκης) Κουρής , ίδρυσαν τον εκδοτικό οργανισμό με τίτλο “ΑΥΡΙΑΝΗ”. Στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της η εφημερίδα  είχε ελάχιστους αναγνώστες και τα έσοδά της ήταν επίσης πενιχρά, λόγω της πολύ χαμηλής τιμής πώλησης του κάθε φύλλου.

Δημήτριος Τοπάλης
Γράφει ο Δημήτριος Π. Τοπάλης

 Μετά την κατάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ  το 1981, η ΑΥΡΙΑΝΗ άρχισε να ασχολείται με δημοσίευση ολοφάνερα ανύπαρκτων σκανδάλων της Νέας Δημοκρατίας κι άρχισε να παίρνει τ’ απάνω της. Όλοι τότε τη θεωρούσαν  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα, που διακρινόταν για το άκρως επιθετικό του ύφος και την εκτόξευση υβριστικών φράσεων σε καθημερινή βάση. Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ,  πάντως, τη διάβαζαν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση κι έβγαζαν τα απωθημένα τους ενάντια στην “επάρατη δεξιά”, που πολεμούσαν με νύχια και με δόντια.

 Δε θα ασχοληθώ με τα δημοσιεύματα της Αυριανής, επειδή, αν το κάνω, θα χρειαστεί να γράψω εκατοντάδες κι ίσως χιλιάδες σελίδες, για να σας ενημερώσω διεξοδικά για το ποιόν της εφημερίδας. Θα ασχοληθώ μόνο με ένα θέμα, που πολύς κόσμος δε θυμάται σήμερα, αλλά, κατά τη γνώμη μου , ήταν πάρα πολύ σοβαρό.

    Όταν γινόταν κάποιο έγκλημα, κάποια ποινική παράβαση, κάποιο σκάνδαλο, κάποια λαθροχειρία, κάποια απάτη ή, τέλος πάντων, κάτι κακό στο κοινωνικό σύνολο, αμέσως οι  ευφάνταστοι και στρατευμένοι δημοσιογράφοι της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, με διάφορους, διάτρητους από κάθε άποψη, συλλογισμούς, έπαιρναν τη γραφίδα τους και, χωρίς δισταγμούς, …αποδείκνυαν μέσα σε λίγα λεπτά ότι  όλοι οι εμφανιζόμενοι ως  απατεώνες, καταχραστές, δολοφόνοι, κλέφτες και λωποδύτες,   ήταν 100% οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας και υμνητές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όλοι στο ΠΑΣΟΚ καταλάβαιναν τα πονηρά και άκρως δολερά υπονοούμενα. Έτσι, αβίαστα, έβγαζαν το συμπέρασμα πως όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ ήταν άσπιλοι, αμόλυντοι και τιμιότατοι, σαν τα λευκά περιστέρια! Η ανάγνωση της ΑΥΡΙΑΝΗΣ  αποτελούσε το άκρον άωτον της απόλαυσης για τους πορωμένους οπαδούς της ΑΛΛΑΓΗΣ.

  Ήταν τόσο τερατώδη τα ψεύδη, τόσο μεγάλη η τοξικότητα αυτής της εφημερίδας και του ΠΑΣΟΚ, ώστε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά  σ’ όλη την Ευρώπη καθιερώθηκε ο όρος  “ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ” σαν επιτομή του κίτρινου τύπου. Ήταν ένα μεγάλο εργοστάσιο, που έβγαζε τόνους ψευδών ειδήσεων και διέσπειρε δηλητήριο σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

   Όταν όμως κύλησε ο χρόνος κι άρχισαν να έρχονται ένα – ένα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ στην επιφάνεια, όταν οι μίζες έγιναν καθεστώς αδιαπραγμάτευτο, όταν ο κάθε υπεύθυνος μπορούσε να πάρει ένα δωράκι για τον εαυτό του από τον κρατικό κορβανά, αλλά όχι και 500.000.000, όταν η περιβόητη και ομολογημένη ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ήταν το κυρίαρχο μέλημα όλων των στελεχών του  ΠΑΣΟΚ, όταν κάποιος Δήμαρχος, εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, καταδικάστηκε σαν αρχηγός μιας οργανωμένης εταιρείας δολοφόνων, όταν οι καταδίκες άρχισαν να πέφτουν βροχηδόν στους πάσης φύσεως κομπιναδόρους τύπου Τσοχατζόπουλου, Αθανασόπουλου κ.λ.π., τα πράγματα άλλαξαν.

   Ήρθε κι ο απίθανος καταχραστής Γιώργος  Κοσκωτάς, ήρθε το τρομερό, καταπράσινο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ρήμαξε την οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων Ελλήνων  κι ο λαός κατάλαβε πολύ καλά τι  ακριβώς πρέσβευε το Κίνημα της Αλλαγής.

  Τότε ήταν, που ο βουλευτής και μετέπειτα  υπουργός Θανάσης Κανελλόπουλος,   έγραψε, στην  εφημερίδα  “Μεσημβρινή” την παρακάτω φράση, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.“Δε λέμε ότι όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι παράνομοι αλλά, ότι όλοι οι παράνομοι, που συλλαμβάνονται και καταδικάζονται, είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ” !!!

   Σήμερα η ΑΥΡΙΑΝΗ δεν κυκλοφορεί πλέον, αλλά ο “Αυριανισμός” παρέμεινε στη μνήμη των Ελλήνων σαν ένα εκδοτικό ανοσιούργημα, που θα στοιχειώνει για πάντα το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουμε πως, στην κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ από το 43,92% του 2009 στο ευτελέστατο 4,68% του 2015, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ. Λάκισαν όλοι οι πασόκοι ομαδικά από το κίνημα του Ανδρέα, όταν η προοπτική για ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ εξαφανίστηκε. Το φαγοπότι είχε τελειώσει.

    Τώρα τελευταία κάποιοι νεόκοποι σοσιαλιστές, με περίσσιο θράσος, προσπαθούν να εξαγνίσουν το αμαρτωλό κίνημα. Μάταιος ο κόπος τους. Ο λαός διαθέτει  ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για νέους βολεμένους, που θα δηλώνουν “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΣΟΚ” και θα σιτίζονται πλουσιοπάροχα  από τον κρατικό κορβανά, όπως τότε, που ο Ανδρέας σκόρπαγε τα δανεικά εκατομμύρια με τη σέσουλα!!!

Δημήτριος Π. Τοπάλης

Προηγούμενο άρθροΤουρκικός αναθεωρητισμός: Ο νομικός πόλεμος στο αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο – Geoeurope: H ομάδα της Γεωπολιτικής
Επόμενο άρθροΥγεία: Εξατομικευμένο εμβόλιο στη μάχη για την καταπολέμηση επιθετικού καρκίνου του εγκεφάλου