Αύριο κατά πάσα πιθανότητα η επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα – Πίνακας εξέλιξης

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η θέση του οποίου παραμένει κενή μετά την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του Ιωάννη Καρατζιά.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ΚΥΣΕΑ δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα λόγω των πολλών υποχρεώσεων του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του, ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους αρχών και για «διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και της προσωπικής του αξιοπρέπειας».

Πηγές του υπουργείου απέδωσαν την παραίτηση στο γεγονός ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλει δύο εισηγήσεις για την βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Π.Σ., που κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς φέρεται ότι έκαναν διακρίσεις και δεν συμφωνούσαν με τις υποδείξεις του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, που να εναρμονίζει το βαθμολογικό της Πυροσβεστικής, με αυτό της Αστυνομίας.

* Επισυνάπτεται πίνακας, όπου φαίνεται τι ισχύει σήμερα για την βαθμολογική εξέλιξη στα δύο Σώματα Ασφαλείας και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, μετά την τροποποίηση που υπήρξε πρόσφατα στο Π.Δ. για την Αστυνομία.

vathm-asty-pyrosv

Προηγούμενο άρθροΠαρατείνεται ο χρόνος για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΑπό την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες