Στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Imathia Quality I.Q. οι Αθηναίοι ενημερώθηκαν για τη γαστρονομική, τουριστική και παράλληλα πολιτιστική ταυτότητα της Ημαθίας, του φρουτόκηπου της Ελλάδος.
Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα
Κάποιες ομιλίες ήταν πολύ γόνιμες για το τουριστικό μέλλον, τα προϊόντα και την ανάπτυξη της Ημαθίας όπως αυτή του κ.Θεοφάνη Παπά, θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τη «Μακεδονίτικη Κουζίνα στη πράξη», του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Π. Γκυρίνη για τις «Κομβικές αγροτοδιατροφικές βιομηχανίες της Αλεξάνδρειας και τη σημασία τους στη τοπική οικονομία», αλλά και του Δημάρχου της Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ.Ν. Κουτσογιάννη για τα ιστορικά, θρησκευτικά και γαστρονομικά ενδιαφέροντα της πόλης του. Τέλος, ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Βέροιας κ. Βασίλης Λυκοστράτης, προσκάλεσε τους Αθηναίους «να ανακαλύψουν τη Βέροια, μια πόλη σταυροδρόμι του πολιτισμού και των θρησκειών».
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση τεχνικής σιτέματος και ψησίματος μοσχαρίσιας μπριζόλας Βέροιας, καθώς επίσης και επίδειξη μαγειρικής με κράνα, κεράσι και μοσχάρι με Ω-3 Άρωμα.
Η τελική επίγευση των εκδηλώσεων ήταν η παρασκευή επιτόπου Βεροιώτικου Ρεβανί, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας μας αποκάλυψε τα μυστικά του μελιστάλακτου γλυκού και την ιστορία του από το χθες στο σήμερα.
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έγιναν για πρώτη φορά συντονισμένα στη Αθήνα.