Αθήνα: Συγκλονιστικό το συλλαλητήριο με χιλιάδες Έλληνες στο Σύνταγμα – Βίντεο – φωτο

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Αθήνα εκτιμάται ότι ήταν το σημερινό συλλαλητήριο.

Σίσσυ Νίκα
Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Έλληνες κάθε ηλικίας με ενθουσιασμό,  σημαίες και ιδιαίτερο παλμό βροντοφώναξαν ότι η Μακεδονία είναι, ήταν και θα είναι ελληνική. Συγκινητική η ομιλία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που κυριολεκτικά αποθεώθηκε από χιλιάδες κόσμου που τραγουδούσαν δημιουργίες του. Οι συγκεντρωμένοι Έλληνες φώναζαν «Μίκη αλλάζεις την ιστορία». Ο Μίκης έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους του Έλληνες, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στα Σκόπια. Το πλήθος ξεσηκώθηκε με την ομιλία του που αφιέρωσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Μεταξύ των άλλων τόνισε  «Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ.

Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι αυτό». Απευθύνθηκε όμως  και  σε όσους προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να παραστεί στο συλλαλητήριο «Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» και συμπλήρωσε στην ομιλία του λέγοντας « Οι σκοπιανοί με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας. Τα Σκόπια παραμορφώνουν την ιστορία.

Μίκης ΘεοδωράκηςΘα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοικτή πρόκλησή τους χωρίς οι Σκοπιανοί να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής, προκειμένου να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να μπορούν αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση. Θα ανοίξουμε τις πόρτες να επικρατήσει ένα ιστορικό ψέμα». Τέλος απεύθυνε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να κινητοποιήσουν αυτό το εθνικής σημασίας ζήτημα. Και η ομιλία του έκλεισε «Μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς, να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία, ένα αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού».

Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου που συμμετέχει επισήμως στο συλλαλητήριο μετέφερε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος που τόνισε ότι “Η εκκλησία δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία σαν συστατικό ονομασίας άλλου κράτους. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Ο Θεός είναι μαζί μας και με την πατρίδα μας.”

Ζήτω ο ελληνικός λαός, ζήτω η Ελλάδα ήταν κύρια συνθήματα και η εκδήλωση έκλεισε τραγουδώντας τον εθνικό μας ύμνο.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

SYLLALHTHRIO ATHINON 1SYLLALHTHRIO ATHINON 2SYLLALHTHRIO ATHINON 3SYLLALHTHRIO ATHINON 4SYLLALHTHRIO ATHINON 5SYLLALHTHRIO ATHINON 6SYLLALHTHRIO ATHINON 7SYLLALHTHRIO ATHINON 8SYLLALHTHRIO ATHINON 9SYLLALHTHRIO ATHINON 10SYLLALHTHRIO ATHINON 11SYLLALHTHRIO ATHINON 12SYLLALHTHRIO ATHINON 13

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Η αναχώρηση λεωφορείων από περιοχής του Δ. Αλεξάνδρειας για το μεγάλο συλλαλητήριο της Μακεδονίας μας. – βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Real news