Αστερούπολη: Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αστερούπολη” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 18.30.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30 σας καλούμε να συμμετέχετε στις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο γραφείο μας στον πεζόδρομο Πλατέος απέναντι από την πρώην Τράπεζα Πειραιώς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα σε μια περίοδο που ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Από τις 18:30 έως τις 20:30 σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Κορυφής και το ΚΔΑΠ Πλατέος ” ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ” θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά (παιχνίδια σχετικά με το περιβάλλον, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και
πολλές εκπλήξεις).

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ” Κινηματόδρασις ” θα προβληθεί η ταινία ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ (INTERDEPENDENCE) της παραγωγού Adelina von Fürstenberg. Η προβολή ξεκινά στις 21:00.

Η ταινία αποτελείται από έντεκα ιστορίες, φτιαγμένες από ισάριθμους σκηνοθέτες από έντεκα διαφορετικές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους και αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του
φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική κρίση.

Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους για την συνεργασία, το ΚΔΑΠ Κορυφής καθώς και το ΚΔΑΠ Πλατέος “ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΝΩΣΗ” , την ΚΕΔ Αλεξάνδρειας για την βοήθεια καθώς και την Λέσχη Κινηματόδρασις και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών.

Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) για την παραχώρηση της ταινίας.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα εκλογών για αντιπροσώπους ΔΟΕ (2-6-2022) (Συγκριτικός πίνακας)
Επόμενο άρθροΚυρ. Πιερρακάκης: «Αλλάξαμε και βελτιώσαμε τη σχέση κράτους-πολίτη»