Ας μη γίνει το ψέμα συνείδηση – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και χρόνια, ο «άγρυπνος του Σουνίου», είχε αρχίσει να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ύφος, χροιά φωνής, ακόμη και χειρονομίες. Τακτική που προκάλεσε σχολιασμούς όχι ιδιαιτέρως τιμητικούς αλλά και κρίσεις που έλεγαν ότι αφού δεν έχει κάτι «φρέσκο» και δικό του να πει  σκαλίζει τις στάχτες του παρελθόντος. 

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές θυμήθηκε τον Κώστα Καραμανλή. Κι είπε να αντιγράψει κάτι κι από εκείνον. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Βγήκε, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κι είπε μεταξύ άλλων ότι  «αδικήσαμε τη μεσαία τάξη». Αλλά «δεν ήταν δική μας επιλογή, ήταν εξαναγκασμός», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνησή του, θ’ αποκαταστήσει την αδικία.

Μετά, είχε σειρά η αντιγραφή του Κώστα Καραμανλή από την παλιά σύναξη στου Μπαϊρακτάρη και τις διακηρύξεις για αλύπητα κτυπήματα στους «νταβατζήδες».

Ο Τσίπρας λοιπόν, επανέλαβε την προ εικοσαετίας (περίπου) φράση: «Οι νταβατζήδες τέλος»!

Ομολογώ ότι μου ήρθε στο μνήμη μια φωτογραφία με χαριεντισμούς της πρωθυπουργικής συζύγου με τους «νταβατζήδες» αλλά κι οι πολιτικές Τσίπρα. Τι έκανε όταν κυβερνούσε για τους καταγγελλόμενους νταβατζήδες; Τους στρίμωξε κάπου ή με κάποιο τρόπο; Τους ενόχλησε στο παραμικρό; Ή φταίει η τρόικα και γι αυτό;

Είναι και κάτι ακόμη. Τώρα μας λέει ότι εκείνος άφησε στα ταμεία ζεστό χρήμα (37 δις) κι εκ τούτου … αμάρτησε με τη διάλυση της Μεσαίας τάξης.

Μέγα ψέμα. Αυτά τα χρήματα δεν τα φύλαξε σε κάποιο χρηματοκιβώτιο για να έρθει η Μητσοτάκης και να τα βρει ως μάνα εξ ουρανού. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν εν συνόλω και όσα υπάρχουν είναι από δόση δανείου του ESM,  που υποχρεωτικά υπέγραψε η κυβέρνησή του με το τρίτο, επώδυνο κι αχρείαστο μνημόνιο. Τότε που δούλεψε 17 ώρες και έβγαλε έρπη! Τα υπόλοιπα είναι από επιστροφή κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και την υποχρεωτική από τον ΣΥΡΙΖΑ κατάθεση των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ σε κοινό λογαριασμό.

Ξέρετε πόσα μένουν από τα 37 δις που μας λέει ο Τσίπρας ότι άφησε στην επόμενη κυβέρνηση εξ αιτίας της… νοικοκυροσύνης του;  Κοντά στα 7 δις, που προέρχονται από τα υψηλότατα πρωτογενή πλεονάσματα που ο ίδιος αποδέχθηκε και για να τα επιτύχει «γονάτισε» τη Μεσαία τάξη και τη χώρα.

Αν δεν είναι έτσι, ας βγάλουν αναλυτική απεικόνιση αυτών των 37 δις.

Κι επειδή είναι έτσι, ας απαντήσουν κι οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλιώς άλλο ένα ψέμα της Αριστεράς θα γίνει συνείδηση στην κοινωνία ως αλήθεια… Και θα το παπαγαλίζει προεκλογικά…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 28 Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθροNATO: Η επιμονή για βέτο της Τουρκίας στην εισδοχή νέων μελών προβληματίζει σοβαρά στη σύνοδο της Μαδρίτης
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.