Αριστερά κι εφεύρεση εχθρών – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Αριστερά, σε οιανδήποτε μορφή της, διαθέτει εκ της γέννησής της το χαρακτηριστικό της εχθρότητας. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει εχθρός, πρέπει να δημιουργηθεί, να εφευρεθεί! Για να έρθει μετά η Αριστερά και να … κατατροπώσει … τον εχθρό του λαού!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτό αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της  Μαρξιστογεννούς Αριστεράς. Δηλαδή σχεδόν του συνόλου της Αριστεράς που ευδοκιμεί σε τούτη τη γωνιά του πλανήτη. Μοναδικότης!

Ας το εμπεδώσουμε λοιπόν. Η Αριστερά χωρίς εχθρό δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν μπορεί να έχει πολιτικές.  Άρα, δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν οι ενέργειες, οι πράξεις κι η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Παντού κατασκευάζουν εχθρούς. Μέχρι και … φασισμό ανακαλύπτουν/κατασκευάζουν στη χώρα μας επειδή η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόζει το νόμο σε Πανεπιστήμια και Εξάρχεια. Επειδή κατάργησε ένα πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει πουθενά κι αποτελούσε ασπίδα για την αλητεία και την παρανομία. Επειδή παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους κτίρια που κάποιοι είχαν παρανόμως καταλάβει! Επειδή επιχειρεί να βάλει τέλος (φυσικά όχι με λουλούδια απέναντι στις μολότοφ και τα καλάζνικοφ) στην αλητεία της τρομοκρατίας.

Η λυσσώδης προσπάθεια σύγκρουσης με την αστυνομία έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η επιθυμία να χυθεί αίμα, έστω και ελάχιστο, είναι ζωτικής σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ∙ έστω κι αν η αστυνομία κινητοποιήθηκε για να επιβάλλει την απόφαση της Συγκλήτου.

Σκέφτομαι ότι το συμβάν δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε απομονωμένο.  Η Αριστερά επιζητεί νεκρό για να τον ηρωοποιήσει και να βρει εχθρό! Αναζητά νέο Γρηγορόπουλο όπως είπε κι ο Χρυσοχοΐδης. Κι έχω την αίσθηση ότι θα κλιμακώνει την ένταση όσο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εφαρμόζει ορθολογικές, αναπτυξιακές, και εκσυγχρονιστικές πολιτικές που είναι δημοφιλή και πιάνουν τόπο. Όσο συμβαίνει αυτό, τόσο θα περιορίζεται η ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση επί θεμάτων κανονικής πολιτικής, τόσο περισσότερο ο αντιπολιτευτικό λόγος του θα περιορίζεται σε θέματα συμβολικά μανιχαϊστικής φύσεως. Τόσο θα καταγγέλλεται η εφαρμογή του νόμου ως… φασιστική πρακτική ή … αναβίωση του αστυνομικού κράτους της Δεξιάς…

Πώς αντιμετωπίζεται αυτό; Με γνώση! Κι αδιαφορία! Οσάκις ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για… ακροδεξιό, ας του απαντούν με την τήρηση των νόμων! Οι νόμοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν από την Αριστερά … ως εχθροί! Χωρίς εχθρούς … φυτοζωεί και τελικά πεθαίνει! Όπως έγινε παντού!