Η αρένα της Βουλής για το Novartis gate – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την προσεχή Τετάρτη η ελληνική Βουλή πρόκειται να ζήσει στιγμές μεγάλης έντασης στη συζήτηση της υπόθεσης Novartis.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η κυβέρνηση ζητά σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης, μπορεί να το αποδέχονται όλοι, μα ουσιαστικά αυτό αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ουσιαστικής και εις βάθος διερεύνησης.

Είναι σαφές ότι η Βουλή – ανεξαρτήτως της έντασης που θα επικρατήσει- θα γυρίσει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Όμως, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα έχει επιτύχει αυτό που προσδοκούσε.

Να καταστήσει ομήρους ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Να τους έχει υπό κατηγορία, γνωρίζοντας ότι λόγω της παραγραφής δεν θ’ αποτινάξουν ποτέ τις κατηγορίες ή έστω θα είναι για πολλά χρόνια υπόλογα…

Δηλητήριο στην πολιτική ζωή του τόπου!

Κι  όσα είπε ο Κοτζιάς, καταδεικνύουν τις προθέσεις αλλά και την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς, αφού απεφάνθη ότι οι υπό κατηγορία πρέπει ν’ αποδείξουν ότι είναι αθώοι!

Βλέπετε, είναι ορατές οι επήρειες του σταλινισμού….

Την Τετάρτη, πάντως, η Βουλή θα μοιάζει με αρένα.

Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει ότι μόνο με την ένταση μπορεί να επιβιώσει.

Κι έτσι θα το πάει μέχρι τις εκλογές. Το έχουμε πει και γράψει εδώ και πολύ καιρό.

Όμως, επί της ουσίας πρέπει να απαντηθούν σοβαρότατα ερωτήματα, που προκύπτουν μετά την ανάγνωση της δικογραφίας από τους ενδιαφερόμενους αλλά και από τη μήνυση που κατέθεσε ο Σαμαράς εναντίον του Τσίπρα κι όσων εμπλέκονται στις σοβαρότατες «ελλείψεις», παραλείψεις και μεθοδεύσεις της υπόθεσης.

  • Όπως, με ποιο δικαίωμα «έριξε μια ματιά στη δικογραφία», ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όπως ο ίδιος ομολόγησε δημοσίως;
  • Όπως, τι έγινε και ποιος εξαφάνισε το έγγραφο καταγγελία της 30-3-2017 για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που προσδιόριζε συγκεκριμένα ποσοτικά τη ζημιά του δημοσίου και των ασφαλισμένων σε 40 και 100 εκ. αντιστοίχως;

Έγγραφο, που ενώ είχε συσχετιστεί με την δικογραφία και την έρευνα, ξαφνικά εξαφανίστκε, ενώ η κα Τουλουπάκη δεν ρώτησε καν τους προστατευόμενους μάρτυρες περί τούτου;

  • Γιατί η προστατευόμενη μάρτυρας ξεκινά από συγκεκριμένη ημερομηνία και χρησιμοποιεί επιλεκτικά το φερόμενο ηλεκτρονικό ημερολόγιο του Φρουζή;
  • Γιατί θυμήθηκε τον Σαμαρά, ένα μήνα μετά την πρώτη της κατάθεση, ενώ ένα τόσο κορυφαίο πρόσωπο και πρωθυπουργό της χώρας θα έπρεπε να το θυμάται πρώτο –πρώτο;
  • Γιατί σε κάποιες καταθέσεις («Σαράφης» 12 και 15 Ιανουαρίου) υπάρχουν κείμενα με άλλη γραμματοσειρά κολλημένα – συρραμένα ανάμεσα σε άλλα; Πήγαινε κάποιος προδιατυπωμένες απαντήσεις και έλεγχε το κείμενο;

 

Προσέξτε και κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό που καταδεικνύει πολλά.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, η εφημερίδα «Documendo», έχει πρωτοσέλιδο τίτλο:

«Υπάρχουν πληροφορίες για συναντήσεις στελεχών της Novartis με συνεργάτες του Σαμαρά στο Μαξίμου».

Πού το ήξερε αυτό η εφημερίδα, αφού η κατάθεση που αναφέρει όσα γράφει στον τίτλο της δόθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας κυκλοφορίας της;

Ο Σαμαράς, στη μήνυσή του αναφέρει ότι η εφημερίδα έγραψε όσα ο πρώτος των μηνυομένων (Τσίπρας) του ζήτησε να γράψει…

 

Είναι κι άλλα.  Που έχουν σχέση με την προστατευόμενη μάρτυρα, που δεν είναι τέτοια αφού τα στοιχεία της διέρρευσαν από τους Αμερικανούς.

Η περί ου λόγος, λοιπόν, ήταν η γραμματέας του Φρουζή. Με τον οποίο και την οικογένειά του βρίσκεται στα δικαστήρια, αφού την κατηγορούν ότι έχει «κλέψει» το λάπτοπ και το ηλεκτρονικό του αρχείο.

Η δίκη της ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Φεβρουαρίου.

Δεν έγινε ποτέ.

Η συνήγορός της, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κι ανέφερε ότι η πελάτισσά της καταθέτει εκείνη την ώρα στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Έτσι, η δίκη της αναβλήθηκε για πολύ πολύ καιρό…

Προσέξτε:

Η πρώην κουκουλοφόρος και νυν Μαρία Μαραγγέλη, δουλεύει ακόμη στη Novartis.

Όταν ο προϊστάμενός της Κ. Φρουζής, ζήτησε την απόλυσή της για την αφαίρεση προσωπικών του αντικειμένων και δεδομένων, απολύθηκε ο ίδιος!

Κι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της εταιρείας, ισχυρίζονται ότι την κράτησαν στη θέση της στελέχη ανώτερα ιεραρχικά του Φρουζή, εντός κι εκτός Ελλάδας, που δεν ήθελαν το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο που είχε πια στα χέρια της, να πέσει σε χέρια τρίτων…

Πάμε και σ’ άλλη λεπτομέρεια.

Η Μαρία Μαραγγέλη κατέθεσε πρώτη φορά στην εισαγγελέα Τουλουπάκη, στις 19 Οκτωβρίου 2017.

Λίγες μέρες πριν το ταξίδι της εισαγγελέως στις ΗΠΑ.

Όμως, παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο εκλήθη να καταθέσει εκείνη κι όχι ο τέως προϊστάμενός της, ο Φρουζής.

Σ’ εκείνη, την πρώτη της κατάθεση, κατέθεσε επωνύμως.

Χωρίς κουκούλα.

Στην κατάθεσή της, ουσιαστικά δεν είπε το παραμικρό.

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη τη ρώτησε επίμονα να πει αν ξέρει για δωροδοκίες γιατρών.

Κι εκείνη απάντησε ότι λόγω της θέσης της (επικαλέστηκε επικοινωνία και συνεργασία με υπουργείο Υγείας, Οικονομικών και ΕΟΠΠΥ) δεν είχε πολλά πολλά με τέτοια θέματα.

Η εισαγγελέας σ’ αυτή την πρώτη κατάθεση της μάρτυρος, τη ρώτησε αν ο προϊστάμενός της προέβαινε σε παράνομες πρακτικές με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας.

Κι η Μαραγγέλη απάντησε ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψή της κάτι τέτοιο!

Αυτή η πρώτη της κατάθεση διήρκησε ελάχιστα κι όλη κι όλη ήταν μια σελίδα.

Όμως, αμέσως μετά, ΕΜΕΙΝΕ άλλες 2,5 ώρες στο γραφείο της Τουλουπάκη!

Τι έκανε τόσες ώρες εκεί;

Με ποιον συνομίλησε;

Ήταν αυτός πολιτικό πρόσωπο και δη έχων εξαιρετική σχέση με την εισαγγελέα Τουλουπάκη;

Γιατί άλλαξε την αρχική της κατάθεση που ανέφερε ότι δεν είχε πέσει τίποτα στην αντίληψή της;

Ίσως δεν μάθουμε ποτέ.

Η ουσία είναι, ότι στις επόμενες καταθέσεις της θυμήθηκε περισσότερα.

Για τον Σαμαρά (στην έκτη της κατάθεση!), για τον Βενιζέλο, για τον Στουρνάρα κλπ κλπ κλπ….

Πάντως,  διαρροές από κυβερνητικά γραφεία αναφέρουν ότι … δεν θ’ αργήσει η ημέρα που 2-3 εμπλεκόμενοι θα περάσουν βαριές σιδερόφραχτες πόρτες.

Μάλλον, γνωρίζουν κι οι ίδιοι ότι διαρρέουν αηδίες.

Απλώς, επιθυμούν να διαιωνίζεται η ένταση κι η λασπολογία στην πολιτική ζωή, μη τυχόν και φτάσουμε σε εκλογές έτσι, χωρίς μεγάλη συζήτηση για τις καταστροφικές τους επιλογές στην οικονομία και στα εθνικά μας θέματα…

 

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Κριστίν Λαγκάρντ: Το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Επόμενο άρθροΕνεργοβόρα η παγκόσμια δημιουργία κρυπτονομισμάτων μέσω υπολογιστών που μπορεί να δαπανά σχεδόν τόση ηλεκτρική ενέργεια όσο όλη η Ελλάδα μέσα σε ένα έτος
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.