Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Επτακόσιες είκοσι επτά συλλήψεις σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, από 29/5 έως 5/6, σε όλη τη χώρα

Σε ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκαν από 29 Μαϊου έως 5 Ιουνίου 2023, σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, συνελήφθησαν συνολικά 727 άτομα.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων δράσεων ελέγχθηκαν συνολικά 34.521 οχήματα και 44.838 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 727 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις ΚΟΚ, 2.002 προσαγωγές, 8 κατασχέσεις και 650 ακινητοποιήσεις οχημάτων, 11.281 παραβάσεις ΚΟΚ και 51 παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Η ΕΛΑΣ εστίασε τις δράσεις της, μεταξύ άλλων, σε οικισμούς σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη, Φαρκαδάνα, Νέα Ζωή και Πέραμα Ιωαννίνων, καθώς και σε Γέφυρα, Φιλοθέη, Κωστακιούς και Αγίους Ανάργυρους Άρτας, όπου πραγματοποιήθηκαν 170 έλεγχοι ατόμων και 143 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 19 άτομα και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις ΚΟΚ.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε οικισμούς στο Κούπι Κορωπίου, όπου ελέγχθηκαν 176 άτομα, πραγματοποιήθηκαν 7 προσαγωγές και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις ΚΟΚ.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ειδικές αστυνομικές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, συγκεκριμένα σε Αγία Βαρβάρα, Μενίδι και Ζεφύρι. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγιναν 2.368 έλεγχοι ατόμων και 1.087 οχημάτων, 346 προσαγωγές, 26 συλλήψεις, 31 ακινητοποιήσεις οχημάτων και βεβαιώθηκαν 237 παραβάσεις ΚΟΚ.

Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «θα συνεχιστούν οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών».

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροAλ. Τσίπρας: Μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και όχι μια κατακερματισμένη και σε κατάσταση εμφυλίου αντιπολίτευση μπορεί να αποτρέψει τη δεξιά παντοδυναμία
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής