Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Γέρακα – Αττικής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέρακα  Αττικής, επί τη μεταστάσει του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε :

<<…ότι στα σχολεία, η μύηση στο μάθημα των θρησκευτικών, έπρεπε να αρχίζει

με την Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους  ” Ύμνος της  Αγάπης” ( ιβ΄27 – ιγ΄13 )…δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο!

Στην συνέχεια να γνωρίσουν οι μαθητές και τις τρεις επιστολές του Αγίου Ιωάννου

του Θεολόγου… >>.

Πριν την Απόλυση της  Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  προχείρισε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ιωάννη Ρέκκα σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, πριν από την περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος  Κουτσόπουλος.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΟλοκλήρωση διαδικασιών για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών κρέατος
Επόμενο άρθροΕνημερωτικό σημείωμα για την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των Ψηφιακών ΚΕΠΑ και της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας