Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Γέρακα – Αττικής

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέρακα  Αττικής, επί τη μεταστάσει του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε : <<…ότι στα σχολεία, η μύηση στο μάθημα των θρησκευτικών, έπρεπε να αρχίζει με την Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους  ” Ύμνος της  Αγάπης”( ιβ΄27 – ιγ΄13 )…δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο! Στην συνέχεια να γνωρίσουν οι μαθητές και τις τρεις επιστολές του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου… >>.

Πριν την Απόλυση της  Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  προχείρισε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ιωάννη Ρέκκα σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, πριν από την περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος  Κουτσόπουλος.

Κείμενο - Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος
Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων με τον Βασιλιά Κάρολο
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα απορρίπτει στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις – Παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο