Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από εκείνη την κάκιστη (sic) συνέντευξη του αρχιεπισκόπου στον Skai.
Όπου, μεταξύ άλλων, μάθαμε ότι αν έχουμε ακόμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το οφείλουμε στον ίδιο. Δεδομένου ότι σ’ εκείνη την περιβόητη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο συγκυβερνήτης Καμμένος του είπε «αν μου πείτε να ρίξω τώρα την κυβέρνηση θα το κάνω» κι ο αρχιεπίσκοπος με τη μεγαλοψυχία που το διακρίνει δεν είπε «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να του κάνει άγαλμα.
Πέραν, όμως της ειρωνείας, όλο αυτό που αποκάλυψε ο αρχιεπίσκοπος, ΜΟΝΟ σε μια χώρα της βαθιάς Ανατολής θα μπορούσε να συμβεί. Ή σε μια χώρα του Ισλάμ, όπου εκεί πράγματι οι ιερείς πρωτοστατούν και καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Όχι όμως σε μια Χριστιανική χώρα.
Λίγες ημέρες μετά, στον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, έπειτα από απαίτηση του αρχιεπισκόπου, όπως καταγράφει το σύνολο του Τύπου.
Όπως είχαν βρεθεί παλαιότερα ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, μάλλον κι η Μαριέττα Γιαννάκου.
Το ζήτημα των παρεμβάσεων της εκκλησίας στην πολιτική εξουσία είναι βαθύ και διαχρονικό. Έτσι έμαθε η εκκλησία να πράττει, έτσι της το επέτρεψαν και οι πολιτικές εξουσίες. Μόνο επί Κωνσταντίνου Καραμανλή οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας ήταν μακριά και αγαπημένοι.
Η εκκλησία, με χιλιάδες πιστούς στις τάξεις της, επιχειρεί συστηματικά να συγκυβερνά εξ ονόματός τους. Αυτούς τους πιστούς κατηύθυνε σε κόμματα, σε κάλπες και εξ ονόματός τους παρενέβαινε και παρεμβαίνει στο κράτος και στην πολιτική ζωή.
Επιθυμεί να συναποφασίζει ακόμη και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Με ποιους θα είναι σύμμαχος η χώρα και με ποιον όχι. Μήπως ξεχνάμε πόσες λυσσώδεις μάχες έχει δώσει για να μη διδάσκεται στα σχολεία η δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου, επειδή θεωρεί ότι… αντιμάχεται τη δική της διδασκαλία για τον… Αδάμ και την Εύα;
Κι είναι αλήθεια, ότι και σ’ αυτό το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε ασυστόλως την κοινωνία λέγοντας προεκλογικά ότι θα προχωρήσει στον αναγκαίο διαχωρισμό του Κράτους από την εκκλησία.
Κι αντ’ αυτού, σχηματίζει αρχιεπισκοπική κυβέρνηση!
Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε με βούλα στο Σύνταγμά μας η ΜΟΝΗ θεοκρατική χώρα της Δύσης, δεν μπορεί να αποτελεί εύσημο για τη δημοκρατία μας.