Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021»

Προχωράει άμεσα η πληρωμή των δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, σύμφωνα με την ΚΥΑ για την 2η φάση της χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης σε επιχειρήσεις που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τους παγετούς του 2021 στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Λάρισας.

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της 2ης φάσης του σχήματος ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν απώλειες από τους παγετούς που εκδηλώθηκαν την περίοδο 15 Φεβρουαρίου έως 20 Απριλίου 2021, σε όσες επιχειρήσεις υπέβαλαν το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή λογιστή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική ΚΥΑ, καταβάλλονται, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 τα δικαιούμενα ποσά ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο, τους συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Κυβέρνησης κινούνται κατά πάγια πρακτική και με ιδιαίτερη ευαισθησία όπου κρίνεται αναγκαίο, για την ενίσχυση των πληγέντων, μέσα από την αξιοποίηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου και σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚαταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι από αύριο – Ποιες περιοχές θα πληγούν
Επόμενο άρθροΜελίκη – Μακροχώρι το σημαντικότερο παιχνίδι της Α’ ΕΠΣ Ημαθίας. Το πρόγραμμα των αγώνων