Από το… ρίσκο στην… συγκυβέρνηση – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές στη Βουλή συζητήθηκε και κυρώθηκε η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός». Το ενδιαφέρον δεν ήταν ότι την αναπτυξιακή σύμβαση δεν την ψήφισε η Αριστερά. Άλλωστε ποτέ η Αριστερά δεν ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αφού είχε πάντα έφεση στην … ανάπτυξη μέσω της καλλιέργειας των λεφτόδεντρων. Το ενδιαφέρον ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να παράγει νομοθετικό έργο, ώστε να …ηρεμήσει το κλίμα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια …για να αφοσιωθούμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της πανδημίας!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι ζήτησε, ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας;

Ζήτησε/απαίτησε ένα μορατόριουμ , δηλαδή … συγκυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν οι πολυάριθμες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει.

Ζήτησε/απαίτησε από τον πρωθυπουργό να απεμπολήσει το Συνταγματικό του δικαίωμα να κυβερνά, για να μη κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο στους δρόμους κι εξαπλώνεται η πανδημία!!!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά αυτό μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως βαθύς εκβιασμός. Ή η κυβέρνηση παραδίδει την εξουσία σ’ ένα σύστημα που δεν κυβερνά, σε μια άτυπη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή ο κόσμος μας θα είναι στους δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την πανδημία.

Ή ο Μητσοτάκης αποδέχεται αδυναμία να κυβερνά ή τα κρούσματα θα φτάνουν στα ύψη!

Προσέξτε: Όλα αυτά παρά την μέγιστη ευρωπαϊκή παραδοχή ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές.

Προσέξτε: Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στην Αθήνα έγιναν περισσότερες από 130 πορείες!!!  Σε όλες, πλην αυτές του ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι η νεολαία του τις κάλυπταν πολιτικά ή έδιναν παρόν!

Το Κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει η κορυφαία πηγή μετάδοσης και διασποράς του ιού, αφού όλοι αυτοί επιστρέφουν και μεταδίδουν τον ιό στο περιβάλλον τους.

Προσέξτε κι αυτό: Τώρα, μέσα από τον εκβιασμό προκύπτει και κάτι ακόμη: Η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδημιολογική επίπτωση της… παρέλασης!!! Που θα γίνει χωρίς κόσμο! Όμως, ουδείς διαπίστωσε παρόμοια ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ

για τις….  καθημερινές παρελάσεις, ούτε για την παρέλαση του … «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» ή την αγωνιστικά παραληρηματική του… «Η Νέα Σμύρνη δείχνει τον δρόμο»…

Με όλα αυτά λοιπόν στο τραπέζι, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά ζήτησε …συγκυβέρνηση! Με 3,5 χιλιάδες κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά στο λεκανοπέδιο και στο Κέντρο της Αθήνας.

Κάτι ακόμη: Τι έγινε άραγε αυτή η περιβόητη ανάληψη του ρίσκου να κολλήσουν άνθρωποι τον ιό, στο όνομα της Δημοκρατίας, που έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας;  Που ήξερε προφανώς τον κίνδυνο διασποράς του ιού μέσω των συλλαλητηρίων αλλά τα ενθάρρυνε και διοργάνωνε το κόμμα του;

Τώρα λοιπόν που κι ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση ως εφιαλτική, τι θα γίνει; Θα εξακολουθήσει να εκβιάζει την κυβέρνηση; Και, τελικά, θα εξακολουθήσει να αναλαμβάνει το ρίσκο αν ο Μητσοτάκης δεν του κάνει το χατίρι και δεν σταματήσει να κυβερνά;

Θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις. Οι λογικές απαντήσεις.

Κάτι τελευταίο: Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας συνεχώς την πεποίθηση ότι ουδείς θυμάται τι λέει ή υποστηρίζει την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανήγαγε τον Κουφοντίνα σε ρυθμιστή του πολιτεύματος!!! Λες κι ο ίδιος ήταν άλλος από εκείνον που ουσιαστικά είχε υιοθετήσει τον Κουφοντίνα και τα αιτήματά του. Λες κι ήταν άλλος εκείνος που ζητούσε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα του φονιά παραβιάζοντας την έννομη τάξη. Λες κι ήταν άλλος εκείνος του οποίου τα στελέχη διαδήλωναν υπέρ του Κουφοντίνα, όπως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ευτυχώς η κοινωνία έχει μνήμη…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του Ουίλιαμ Μπερνς στη θέση του διευθυντή της CIA
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.