Απαράδεκτη και προκλητική πρόταση της Εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης,

αλλά δεν έρχεται από το πουθενά. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε, αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων).

Ουσιαστικά η Εισαγγελέας αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι: “Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής” όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα, αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής – πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής! Αυτή της η στάση δείχνει ουσιαστικά την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών.

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλάκις αποδείχτηκε και στην δίκη, από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη. Η «εκδίωξη» της ναζιστικής οργάνωσης από τη Βουλή στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, συνιστά την κατάρρευση και την αποκαθήλωση του νεοφασιστικού μορφώματος, που απολαμβάνει παρασκηνιακά τις όποιες καλύψεις. Η ίδια η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος επισφράγισε με χρονική δυστυχώς καθυστέρηση, τον ξεσηκωμό του αντιφασιστικού κινήματος, που προκάλεσαν οι αποτρόπαιες δολοφονίες και επιθέσεις της εν λόγω ναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης, ενάντια σε μετανάστες, σε εργάτες σε μαθητές. Επιπλέον η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία που έχει στις γραμμές της, 97 εκατομμύρια μέλη σε 130 χώρες των πέντε ηπείρων εκφράζει την έκπληξή της για τις επικίνδυνες θεωρίες που αναπτύχθηκαν από την εν λόγω εισαγγελέα στην περιβόητη δίκη.

Ο μόνος δρόμος απέναντι στο φασισμό,  είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, είναι ένα ενιαίο κοινωνικό και ταξικό μέτωπο, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Έχουμε χρέος με αμείωτη ένταση να διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως: συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το φασισμό.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, έχουμε χρέος να αφυπνίσουμε τη νέα γενιά και να αναλάβουμε δράση για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου του φασισμού και των ναζιστικών οργανώσεων. Είναι εχθροί του λαού αυτοί που δολοφονούν μετανάστες, αυτοί που στρέφονται ενάντια σε μαθητές και σε εργάτες που αγωνίζονται.

ΤΟ Δ.Σ.