Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Μόνο αναγνωρίζοντας τα λάθη τους οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται

Σε αυστηρό τόνο απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αφορά σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
«Όλες οι χώρες είναι υπερήφανες για την ιστορία τους και όλες αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η Ιστορία όμως κρύβει και σκοτεινές στιγμές που δεν πρέπει ούτε να λησμονούνται, ούτε να παραγράφονται, ούτε να παραποιούνται. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές. Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Προφυλακιστέος ο 52χρονος που κατηγορείται για το βιασμό της ανήλικης κόρης του
Επόμενο άρθροΣημαντική πτώση στην τιμή χονδρικής του ρεύματος