Αντισύριαζα μέτωπο και μανιχαϊσμός – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαβάζουμε από τα τρολ των 0.60 λεπτών ότι διαλύθηκε το αντισύριζα μέτωπο, ότι δεν υπάρχει πια τέτοιο κι άλλα παρόμοια. 

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η εκτίμησή μου, είναι διαφορετική και θεωρώ ότι αυτό παραμένει ισχυρό αν όχι απολύτως συμπαγές. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτό το μέτωπο δεν ήταν προϊόν ζυμώσεων σε πολιτικά ή δημοσιογραφικά γραφεία αλλά δημιουργήθηκε στα βάθη της κοινωνίας εξ αιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας της Πρώτης φοράς Αριστεράς. Κυρίως όμως εξ αιτίας της τοξικότητας του λόγου της, αφού ανέλαβε την εξουσία  και θεώρησε ότι ξεκινά τον… τρίτο γύρο της. Το μέτωπο αυτό δημιουργήθηκε ακόμη και από αντίδραση στις κρεμάλες στις πλατείες, τις μούντζες, τους προπηλακισμούς και τους χαρακτηρισμούς τύπου  «προδότες γερμανοτσολιάδες». Κι από τους λογικούς πολίτες που άκουγαν ακόμη και με δέος για …σκίσιμο μνημονίων, για υποχρεωτική αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης και των αγορών με νταούλια, για ανοησίες περί σεισάχθειας, κατάργησης φόρων και ΕΝΦΙΑ, για προγράμματα Θεσσαλονίκης αλλά και βλέποντας εγκαίνια του μετρό εκεί… σε μουσαμάδες….  Το μέτωπο αυτό κορυφώθηκε στο θλιβερό δημοψήφισμα του 2015, στάθηκε απέναντι στον αισχίστου είδους λαϊκισμό και φυσικά στην απίστευτη σκευωρία με την επιχείρηση εξόντωσης  δέκα προσωπικοτήτων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ.

Ξέρετε κάτι; Όσο κι αν ο χρόνος καταπραΰνει τον θυμό, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι όλα αυτά είναι περασμένα, δεν μπορεί να είναι ξεχασμένα.

Ακόμη κι αν οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ απομακρυνθούν ψυχικά από το αντισύριζα μέτωπο λόγω του τηλεφώνου Ανδρουλάκη, αυτό δεν μπορεί να διαρραγεί.  Πολύ περισσότερο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό σε σχέση με το παρελθόν και κρατούν ψηλά την παντιέρα του λαϊκισμού. Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πείθεται με …προοδευτικά μέτωπα με αποτέλεσμα να διασπαστεί το αντισύριζα μέτωπο στην κοινωνία; Ποιον μπορεί να πείθει η Γεροβασίλη όταν ζητά την παραίτηση του «Πρωθυπουργού των σκανδάλων» για κάτι νομιμοποιημένο από το κόμμα της; Ας της πει κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που ψήφισε την άδεια ενός εισαγγελέα για κάθε αίτημα της ΕΥΠ για παρακολούθηση, ενώ μέχρι τότε απαιτούνταν δυο εισαγγελείς.

Είναι  απόλυτος  μανιχαϊσμός τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠαΣοΚ του Ανδρουλάκη η αντίληψη που καλλιεργούν περί απόλυτης μοναξιάς του Μητσοτάκη. Αβαθής λαϊκισμός!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 25 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθροΠληρώνεται άμεσα το μεταφορικό ισοδύναμο επιβατών, έως και τον Φεβρουάριο 2022
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.