Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου | Επίσκεψη στη Νορβηγία & EPP Study Days στο Ηράκλειο

Μετά το τέλος του καλοκαιριού και αφού ξεκινήσαμε δυναμικά τις κοινοβουλευτικές μας δραστηριότητες, τον Σεπτέμβριο, φύγαμε για τη Νορβηγία, όπου είχα την ευκαιρία να συναντήσω θεσμικούς φορείς στο Oslo και το Egersund, να βρεθώ στο Εθνικό Κοινοβούλιο και να γνωρίσω από κοντά ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες εφοδιασμού Κρίσιμων Πρώτων Υλών στην Ευρώπη.

Και από τον Βορρά και το ψυχρό κλίμα της Νορβηγίας, βρεθήκαμε στο ζεστό και φιλόξενο Ηράκλειο της Κρήτης, για την ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ειδικότερα, παρακολουθήσαμε, μεταξύ άλλων, τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Manfred Weber, και του τέως Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλουγια το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας. Επιπλέον, ακούσαμε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη.

Στην Κρήτη απολαύσαμε αυθεντικές τοπικές γεύσεις, ενώ οι εργασίες έκλεισαν με μία μοναδική βραδιά με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, την οποία είχε επιμεληθεί προσωπικά ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η βροχή που ξέσπασε δεν μείωσε το κέφι και τη διάθεσή μας να δείξουμε στους συναδέλφους μας, Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ από ολόκληρη την Ευρώπη, την ελληνική παράδοση και τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης. Έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί!

Μόλις επιστρέψαμε, με μεγάλη χαρά φιλοξένησα στις Βρυξέλλες και υποδέχθηκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 30 επισκέπτες από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο νικητής του καλοκαιρινού μας Διαγωνισμού «ΚΕΡΔΙΣΤΕ ένα ταξίδι για δύο άτομα στις Βρυξέλλες και επισκεφτείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ανάμεσα στους επισκέπτες μας, με την πολύτιμη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ήταν και οι μαθητές – νικητές του 8ου Ψηφιακού Διαγωνισμού «Λέμε Όχι στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό». Πρόκειται για την ομάδα μαθητών «Stop Bullying Animation Team», του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε την 1η θέση, και τη μαθήτρια από την Ελληνογερμανική Αγωγή, που κέρδισε τη 2η θέση στην ενότητα «Καλλιτεχνική Δημιουργία», με τους οποίους στείλαμε όλοι μαζί, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημαντικά μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού, μετά από μια ιδιαίτερα συγκινητική συζήτηση που είχα μαζί τους.

Ανάμεσα στους επισκέπτες μας, με την πολύτιμη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ήταν και οι μαθητές – νικητές του 8ου Ψηφιακού Διαγωνισμού «Λέμε Όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό». Πρόκειται για την ομάδα μαθητών «Stop Bullying Animation Team», του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε την 1η θέση, και τη μαθήτρια από την Ελληνογερμανική Αγωγή, που κέρδισε τη 2η θέση στην ενότητα «Καλλιτεχνική Δημιουργία», με τους οποίους στείλαμε όλοι μαζί, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημαντικά μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού, μετά από μια ιδιαίτερα συγκινητική συζήτηση που είχα μαζί τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Στρασβούργο, για την πρώτη Ολομέλεια του Οκτωβρίου.
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο. Συνεχίζουμε!

Προηγούμενο άρθροΔράση του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας την ημέρα σχολικού αθλητισμού-Ευχαριστήριο μήνυμα
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εξομολογήσεις» της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας