Ανήθικος συνδικαλισμός – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η συνδικαλιστική ηγεσία, ειδικά του δημοσίου τομέα, εκτός από την συνεχή ομηρία που θέτει την κοινωνία, έχει δημιουργήσει τα πιο συμπαγή στηρίγματα του κρατισμού στη χώρα μας. Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς οφείλουμε να πούμε ότι στον δημόσιο τομέα γενικότερα, όλοι όσοι είναι ιδιώτες, αποτελούν, περίπου, μιάσματα και όχι μόνο στα μάτια των συνδικαλιστών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα γράφω αυτά με αφορμή την απεργία στον ΕΦΚΑ, επειδή ο Κωστής Χατζηδάκης προχωρά στην έκδοση χιλιάδων συντάξεων που είναι «κολλημένες», με βοήθεια και από ιδιώτες.

Κι αυτή η απεργία είναι ανήθικη! Είναι ανέντιμη απέναντι στην κοινωνία κι απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που τους κρατά ομήρους η ανημπόρια και το ραχάτι του δημοσίου τομέα.

Ξέρετε κάτι; Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να κατεβάζει μια –δυο-τρεις ημέρες τους διακόπτες της ΔΕΗ ο συνδικάλας ή να σταματά το μετρό ή τα λεωφορεία και τελείως διαφορετικό να μη  βγάζουν τη σύνταξη του δικαιούχου για να μπορέσει να επιβιώσει. Κι αυτό, ξαναλέω, είναι ανήθικο.

Είναι ανήθικο να λένε μια φούχτα άνθρωποι ότι δεν έχουν …κομπιούτερ για να βγάζουν γρήγορα τις συντάξεις. Κάνε απεργία γι αυτό ρε περίεργε και βολεμένε τύπε. Κάνε απεργία για να σου φέρουν καινούργια μηχανήματα προκειμένου να «τρέξεις» τη δουλειά σου! Κι όχι να απεργείς επειδή θα έρθουν κάποιοι δικηγόροι ή λογιστές από τον ιδιωτικό τομέα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  και να κουνηθούν οι στοίβες των σκονισμένων φακέλων!

Κάποιος πρέπει να πει στους βολεμένους συνδικαλιστές του δημοσίου αλλά και σε όσους εργάζονται με ρυθμούς χελώνας μετρώντας τα προνόμιά τους, ότι οι εποχές κι η κοινωνία έχουν αλλάξει. Ούτε το δημόσιο είναι πια το κάστρο που είχαν κτίσει, ούτε έχουν πια την ανοχή της κοινωνίας που είχαν άλλες εποχές.

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ο ιδιώτης δεν είναι εχθρός. Κι ο Χατζηδάκης πολύ καλά κάνει και  ζητά τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, αφού αποδεδειγμένα το κράτος, οι εργαζόμενοί του κι οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να κάνουν αυτό για το οποίο υφίστανται και πληρώνονται!  Και το μόνο που ξέρουν να ζητούν είναι προνόμια και προσλήψεις!

Ερώτηση: Έχουν σκεφτεί αυτοί οι περίεργοι και βολεμένοι τύποι την πιθανή αντίδραση των εν αναμονή και χωρίς εισόδημα συνταξιούχων;

Ερώτηση: Έχουν ποτέ σκεφτεί ότι αν αυτή την εργασιακή συμπεριφορά την επιδείκνυαν στον ιδιωτικό τομέα θα ήταν ήδη άνεργοι;

Ερώτηση: Έχουν σκεφτεί αυτοί οι περίεργοι και βολεμένοι τύποι ότι έχουν υποστεί τα πάνδεινα (σε οικονομική κρίση και πανδημία) ΜΟΝΟ όσοι δεν βρίσκονται στη «νησίδα ασφαλείας» του δημοσίου κι εκείνοι αρνούνται το δικαίωμα στη ζωή σε όσους είναι εν αναμονή συνταξιούχοι;

Νομίζω ότι η πρόθεση Χατζηδάκη για επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης συντάξεων με τη συνδρομή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών ΠΡΕΠΕΙ ν’ αγκαλιαστεί από το σύνολο της κοινωνίας. Με την μαζική καταδίκη του ανήθικου συνδικαλισμού κι όσων νομίζουν ότι το δημόσιο κι οι υπηρεσίες του αποτελούν δικά τους βιλαέτια…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 8 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΜε τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα Γυμνάσια έως το Πάσχα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.