Ανδρουλάκης: Πρωταθλητής της γενικολογίας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Εμείς δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο αλλά μετά αυτοί είπαν ότι θέλαμε και μετά εμείς είπαμε ότι θέλουμε κι εμείς, αλλά μετά το μετάνιωσαν κι εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε ούτε εμείς»… Δεν είναι λόγια του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος όλο και κάτι λέει, χωρίς να λέει τίποτα. Τόσους μήνες είναι πρόεδρος του ΠαΣοΚ κι ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει προς τα πού κατευθύνει το κόμμα του ή τι πιστεύει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να χαρακτηριστεί πρωταθλητής του γενικόλογου λόγου και της αοριστολογίας. Κι ότι λέει μπορεί να το ακούει και να ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν. Δηλαδή, ότι θέλει να ακούσει. Μιλά συνεχώς για «αυτόνομη πορεία». Όμως., αυτό είναι αυτονόητο. Αλίμονο αν δεν είχε αυτόνομη πορεία –τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Μιλά για σοσιαλδημοκρατία. Δηλαδή, για θολό τοπίο. Είπε προχθές ότι στην πλάτη του δεν θα γίνει πρωθυπουργός ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης. Δηλαδή, αν χρειαστεί να στηρίξει ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, θα ζητήσει να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος; Πού το είδε γραμμένο αυτό; Πού το είδε να εφαρμόζεται; Μόνο στην περίπτωση των κυβερνήσεων Τζαννετάκη και Ζολώτα, που δεν έγινε αρχηγός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως αρχηγός του πρώτου κόμματος. Μα αυτές οι κυβερνήσεις ουσιαστικά ήταν ειδικού σκοπού.

Μιλά συνεχώς και ισομερώς εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προφανώς δεν αναγιγνώσκει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματός του. Το ίδιο, υπενθυμίζω, έκανε κι η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Χώρια που δεν έχουμε ακούσει άλλο πέραν της εμμονής στην «κοινωνική κατοικία». Ναι, είναι σοβαρό θέμα, ειδικά για τα νέα ζευγάρια, η ακριβή κατοικία ή και η έλλειψη κατοικιών, αλλά η κοινωνία θέλει και κάτι διαφορετικό προς κατανάλωση και βρώση.  Εξ ου και μέσα σε λίγους μήνες από την αρχή της προεδρίας του, χάθηκαν δημοσκοπικά 2-3 ή και περισσότερες μονάδες.

Η ουσία λοιπόν είναι, ότι με αοριστολογίες και γενικολογίες ουδείς πήγε πουθενά. Η δε κοινωνία οφείλει να γνωρίζει. Την πάτησε μια φορά με τον Καμένο που μόνο καταγγελίες έκανε χωρίς σαφείς θέσεις, μα τώρα δεν δίνει εύκολα ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε θέλει να ανοίξει την κουρτίνα και να δει μέσα … Ζονγκ!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 7 Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθροΑεροσκάφος Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία για τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σασών
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.