Ανάρτηση ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Διεθνή Ημέρα Υγείας των Φυτών

Διεθνής Ημέρα Υγείας των Φυτών

Κάθε χρόνο, έως και το 40% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων χάνεται  λόγω των επιβλαβών οργανισμών που προσβάλλουν τα φυτά.

Το ΥΠΑΑΤ, με τον Εθνικό Οργανισμό Προστασίας Φυτών, με συνέπεια και μεθοδικότητα, έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της φυτοϋγείας.

Με τη διενέργεια φυτοϋγειονομικών ελέγχων στα εισαγόμενα και παραγόμενα στην χώρα μας φυτά, φυτικά προϊόντα και λοιπά αντικείμενα,  με τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και διάδοσης επιβλαβών οργανισμών στη Χώρα και στην ΕΕ, αλλά και με σημαντικές παρεμβάσεις στην ΚΑΠ 2023-2027, το ΥΠΑΑΤ, στην εποχή της κλιματικής κρίσης προστατεύει το δώρο της φύσης, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία του καταναλωτή!

Τον Αύγουστο του 2023 ξεκινήσαμε την επικοινωνιακή εκστρατεία  #PlantHealth4Life για τη σημασία της υγείας των φυτών. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA),  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα 11 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουμε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία  της φυτοϋγείας στην επισιτιστική ασφάλεια,  στη λειτουργία των οικοσυστημάτων, στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και της  μελλοντικής υγείας των πληθυσμών και του πλανήτη.

Γιατί τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πιάτου μας, ιδιαίτερα όταν υιοθετείται το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής.
Τα φυτά αποτελούν το δώρο της μάνας γης στην ανθρωπότητα!
ημέρα φυτών.jpeg

Το λινκ της ανάρτησης: https://www.facebook.com/share/p/64sLCbuALMxV2REv/

Προηγούμενο άρθροΜυργιώτης Παναγιώτης: Ο Νεοϊερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας Άγιος Μελέτιος επίσκοπος Κίτρους
Επόμενο άρθροΓιορτή της Μητέρας: Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη