Αναπόδεικτα σενάρια λάσπης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, όταν έγινε στην Ελλάδα ο κακός χαμός με το σκάνδαλο Κοσκωτά και συνελήφθη ο ντεμέκ τραπεζίτης, βγήκε κι έδωσε αποδείξεις για τον τρόπο που στήθηκε η κομπίνα. Ανέφερε ότι δωροδόκησε με 2 εκ. δολάρια τον αντιπρόεδρο του ΠαΣοΚ Μένιο Κουτσόγιωργα, με μεσολαβητή τον σημερινό συνήγορο του Κώστα Βαξεβάνη. Έτσι φτιάχτηκε ο περίφημος …κουτσονόμος, έτσι βρέθηκαν και τα χρήματα σε λογαριασμούς του Κουτσόγιωργα. Δηλαδή, ο Κοσκωτάς έδωσε αποδείξεις και ξετυλίχτηκε το σκάνδαλό του. Αποδείξεις. Αυτό που δεν γίνεται σήμερα.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ήδη, οι λίστες του Βαξεβάνη κατέπεσαν αφού ο συνήγορος του Ιωάννης Μαντζουράνης, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν ότι παρακολουθούνταν όσοι  αναφερόντουσαν στα δημοσιεύματά του.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος καταγγέλλει ότι το Μέγαρο Μαξίμου προμηθεύτηκε έναντι 7 εκ. ευρώ το κακόβουλο λογισμικό Predator, οφείλει να αποδείξει τον ισχυρισμό του.  Όπως πρέπει να αποδείξει ότι η αγορά έγινε μέσω άλλης σύμβασης. Ας αποδείξει λοιπόν ο έγκριτος δημοσιογράφος ποια είναι αυτή η σύμβαση. Κι ας αποδείξει με ποιον τρόπο αποδεικνύεται ότι περιλαμβάνεται εντός αυτής η  αγορά του κακόβουλου λογισμικού.

Ξαναλέμε, ο καταγγέλλων πρέπει να αποδείξει κι όχι ο καταγγελλόμενος ότι δεν είναι ελέφαντας. Ξαναλέμε και  κάτι ακόμη, ότι έχει ξεκινήσει μια συστηματική επιχείρηση αποδόμησης του Μητσοτάκη με διάφορες αιτίες κι αφορμές.

Μια με τους …παιδοβιαστές, μια με τον Λιγνάδη, μια με τη «νεκρή» Μαρία στον Έβρο, μια με το ένα και μια με το άλλο. Σενάρια λάσπης. Μετά η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, με νόμιμο τρόπο, έστω κι αν ήταν αυτό ασύμβατο με την πολιτική ηθική. Κι ύστερα η ιστορία με το λογισμικό Predator, το οποίο για να παρακολουθήσει κάποιος κάποιον, πρέπει να το αποδεχτεί ο… παρακολουθούμενος. Φυσικά κι οι λίστες της … αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που αναφέραμε προηγουμένως ότι κατέπεσε. Σκόρπια ονόματα χωρίς αποδείξεις. Μαζί με τις επιθέσεις οικονομικών παραγόντων, που κατά τα άλλα… ευνοεί ο Μητσοτάκης…

Χούντα Κούλη , μας λένε.  Κι ας αποδεικνύεται μέσω του εξειδικευμένου καναδικού εργαστηρίου, ότι τα βαλιτσάκια του λογισμικού Pegasus  σουλατσάριζαν στην Ελλάδα από τα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα και δη από το 2016. Με σοβαρές υποψίες παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογενείας του. Κι ας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που άλλαξε τις διατάξεις του ποινικού κώδικα και μετέτρεψε την παρακολούθηση από κακούργημα σε πλημμέλημα. Προστάτευε, άραγε,  κάποιους ο Αλέξης Τσίπρας;  Και ποιος ή ποιοι σήμερα με τα συνεχή σενάρια λάσπης, επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις;

Αποδείξεις λοιπόν. Αποδείξεις, αποδείξεις, αποδείξεις…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΣημαντικές επαφές Ν. Παναγιωτόπουλου για την ενίσχυση των δομών στην Ευρώπη της Άμυνας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.