Ανάλυση της 29ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής. Επισκοπή – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας το παιχνίδι της αγωνιστικής

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την λήξη του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα .

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Οι πρωτοπόροι έχουν σχετικά εύκολο έργο με πιο ενδιαφέρον παιχνίδι την αναμέτρηση της Επισκοπής με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας , ενώ όσον αφορά τη μάχη της ουράς τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν. Ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων μεταβαίνει στο Κλειδί, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό, ενώ ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας όπως προαναφέραμε επιχειρεί επικίνδυνο έξοδο στην Επισκοπή, όπου θα αγωνιστεί με τον Κεραυνό. Το Ροδοχώρι υποδέχεται στην έδρα του τον ΑΟ Μαρίνας, ενώ στο ΔΑΚ Νάουσας, ο τοπικός ΦΑΣ αγωνίζεται με το Μακροχώρι. Ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος θα αγωνιστεί στην έδρα του με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, ενώ η Χαρίεσσα θα υποδεχτεί τον Άρη Παλαιοχωρίου. Στο Νεόκαστρο ο Φίλιππος Μελίκης κοντράρεται με τον Κοπανό, ενώ το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις Βαρβάρες, μεταξύ του τοπικού Αγροτικού Αστέρα και του Αχιλλέα Νάουσας.

 Στο Κλειδί μεταβαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, όπου θα αγωνιστεί με τον τοπικό Εθνικό. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου η οποία έχει αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.  Ο Εθνικός Κλειδίου μετά την αποχώρησή του από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αχιλλέα Νάουσας, ενέργεια η οποία μπορεί να του επιφέρει ποινή αφαίρεσης βαθμών, φαντάζει δύσκολο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να μπορέσει να αλλάξει τη μοίρα του. Ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα των Τρικάλων, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν ξεμείνει από κίνητρο.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας , θα διεξαχθεί στην Επισκοπή όπου  ο Κεραυνός, υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θέλουν να περάσουν αλώβητοι από την συγκεκριμένη έδρα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ενδέχεται να χάσουν το τρένο των πλέι οφ. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα έχει το προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς, αλλά θα λέγαμε ότι είναι από τα παιχνίδια που χρειάζονται προσοχή, καθώς ο Κεραυνός στην έδρα του πάντα αποτελεί μία υπολογίσιμη δύναμη. Όσον αφορά τους γηπεδούχους και αυτοί καίγονται για βαθμούς, για να μπορέσουν να αποφύγουν την διαδικασία των play – out.

Στο ΔΑΚ Νάουσας ο τοπικός ΦΑΣ θα αντιμετωπίσει το Μακροχώρι σε έναν αγώνα, που έχει ενδιαφέρον μόνο για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου θέλει να δώσει συνέχεια στις τελευταίες καλές εμφανίσεις και να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, που θα της επιτρέψουν να τερματίσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα το Μακροχώρι είναι βαθμολογικά αδιάφορο, καθώς έχει σώσει την κατηγορία με τον εκπληκτικό δεύτερο γύρο που πραγματοποίησε.

 Στο Ροδοχώρι ο τοπικός ΓΑΣ θα αγωνιστεί με τον αδύναμο φέτος, ΑΟ Μαρίνας. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Κερλίδη που την προηγούμενη Τετάρτη δεν  κατάφεραν να πάρουν αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, θέλουν να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις σημειώνοντας μία νίκη, που θα τους διατηρήσει σε απόσταση αναπνοής από τον 3ο της βαθμολογίας ΦΑΣ  Νάουσα. Οι γηπεδούχοι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα φέρουν, φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την παραμονή τους μέσω της διαδικασίας των play out.

Στο Πλατύ θα αγωνιστούν οι ομάδες οι οποίες απετέλεσαν τις εκπλήξεις των πρωταθλημάτων 2018 – 19 και 2017 – 2018. Και αναφερόμαστε στον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος και στον Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας. Ένα παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά αναμένεται να το παρακολουθήσει αρκετός κόσμος, καθώς θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ξεκινήσει μαζί την προσπάθεια τους από την Γ’ Ερασιτεχνική. Και οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθούν με τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Στην Χαρίεσσα η τοπική ΑΕ θα κοντραριστεί με τον Άρη Παλαιοχωρίου. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι θέλουν τους βαθμούς της νίκης, μήπως μπορέσουν και αποφύγουν την διαδικασία των play out, η οποία βέβαια δεν εξαρτάται  μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα, καθώς χρειάζεται συνδιασμός αποτελεσμάτων. Αντίθετα οι γηπεδούχοι για άλλη μία χρονιά παρέμειναν με σχετική ευκολία στην Α’  Ερασιτεχνική και θα αγωνιστούν χωρίς άγχος

Στην Επισκοπή την έδρα του Φιλίππου Μελίκης, θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ του Φιλίππου Μελίκης και του ΓΑΣ Κοπανού. Ένα παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν   δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού στην Β’  Ερασιτεχνική. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν εξασφαλίσει  εδώ και πολύ καιρό την παραμονή τους στην Α’  Ερασιτεχνική με την εξαιρετική φετινή σεζόν που πραγματοποίησαν.

Τέλος στην Αγία Βαρβάρα ο τοπικός Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται τον Αχιλλέα Νάουσας, ο οποίος θέλει τους βαθμούς για να διασφαλίσει την απευθείας παραμονή του στην Α’ Ερασιτεχνική,  αποφεύγοντας την ψυχοφθόρο διαδικασία των play out. Όσον αφορά τους γηπεδούχους εδώ και καιρό ετοιμάζουν τα πλάνα τους, καθώς του χρόνου θα αγωνίζονται στην Β’ Ερασιτεχνική.

Όλοι οι αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής της Α’  Ερασιτεχνικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο  13 Απριλίου, θα ξεκινήσουν στις 16.30.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – ΑΟ Μαρίνας

ΦΑΣ Νάουσα – Μακροχώρι

Εθνικός Κλειδίου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Φίλιππος Μελίκης – ΓΑΣ Κοπανός

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – Αχιλλέας Νάουσας

ΑΕ Χαρίεσσας – Άρης Παλαιοχωρίου

Κεραυνός Επισκοπής – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας