Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού

Το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά τον σπουδαίο μας ζωγράφο Αλέκο Φασιανό που αποτύπωσε με τις φιγούρες του και την τέχνη του διαχρονικά τον ελληνισμό, εκφράζοντας και αντλώντας έμπνευση από την ελληνική τέχνη, αρχαία, βυζαντινή, αλλά και νεότερη λαϊκή.

Ο Αλέκος Φασιανός, υπήρξε ένας άνθρωπος με πολυσχιδή σχέση με τον πολιτισμό, αφού εκτός από τη ζωγραφική, που ήταν απόλυτα αναγνωρίσιμη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων γνωστών ποιητών και συγγραφέων στην Ελλάδα και τη Γαλλία (των Ελύτη, Ταχτσή, Καβάφη, Aragon, Apollinaire κ.ά.), με τη φιλοτέχνηση εξωφύλλων δίσκων, εμβληματικών έργων της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ εργάστηκε και ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος, σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονων έργων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και ευχόμαστε το έργο του και η στάση ζωής του με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό να παραμείνουν ζωντανός φάρος για τις νεότερες γενιές.

Προηγούμενο άρθροΚατανομή κατά νομό στην Κεντρική Μακεδονία των 2.676 νέων κρουσμάτων κορονοϊού
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου – Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής