Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τιμά τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας δηλώνοντας σύμμαχος των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων στον αγώνα τους για άρση των διακρίσεων και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. 

Με σταθερή προσήλωση στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εξάλειψη των διακρίσεων, τονίζουμε την απόλυτη εναντίωσή μας στην τρανσφοβία, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Σε μια περίοδο που τα βίαια περιστατικά σε βάρος των τρανς ατόμων αυξάνονται, με τελευταία την επίθεση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της “colour youth”, τονίζουμε πως η Πολιτεία οφείλει να επαγρυπνά, να επιδεικνύει μηδενική ανοχή και να λαμβάνει κάθε μέτρο και πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, για την καταπολέμηση  του κακοποιητικού λόγου σε βάρος των τρανς ατόμων ιδίως στον δημόσιο διάλογο.

Τα τρανς άτομα δικαιούνται την απόλυτη ελευθερία και την ανεμπόδιστη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους με ισότιμη  συμμετοχή στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η βελτίωση της νομοθεσίας για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και η συμμόρφωση της χώρας μας με την τροποποίηση των ταξινομητικών καταλόγων ψυχικών διαταραχών, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τα τρανς πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών δεν θα στιγματίζονται.

Προηγούμενο άρθροΠροβάδισμα των υποψηφίων της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα
Επόμενο άρθροΛέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας: Προβολή ταινίας “Το μπλε καφτάνι”