Ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας σχετικά με συκοφαντικά δημοσιεύματα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε σε εβδομαδιαία βάση μάρτυρες λεκτικών, υβριστικών και απαξιωτικων επιθέσεων από ποδοσφαιρικά σωματεία, παράγοντες ομάδων, φίλαθλους και δημοσιογράφους εναντίον των διαιτητών της Ένωσης μας. Αντί οι ποδοσφαιρικοί αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του Νομού μας να αποτελούν μια γιορτή, συνιστούν εν τέλει μια δοκιμασία, από την οποία κάνουμε το σταυρό μας να εξέλθουν οι διαιτητές ασφαλείς και υγιείς. Και το πρόβλημα όλο και διογκώνεται!

Δεν αρνούμαστε την καλόπιστη κριτική, ίσα ίσα την επιζητούμε γιατί αποτελεί τη βάση για την βελτίωση των διαιτητών μας και την ελαχιστοποίηση των ανθρωπίνων λαθών τους. Στεκόμαστε όμως απέναντι σε κάθε μορφής επίδειξη βίας είτε λεκτικής, είτε σωματικής, καθώς και απέναντι σε άθλια υπονοούμενα περί επίδειξης δολίων και μεροληπτικών συμπεριφορών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων. Κάποιοι μάλιστα ξεπέρασαν τα όρια και ανερυθρίαστα δημοσίως δηλώνουν ότι έχει προαποφασισθεί η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟ!

Ιδιαίτερα στηλιτεύουμε το ολως συκοφαντικό και εξόχως αναληθές κείμενο που υπογραφεί ο κ. Νίκος Καμπούρης με τίτλο «Ποιος ο ρόλος των διαιτητών;» σε φύλλο της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Πρόκειται για ένα κακοπροαίρετο λιβελλογράφημα που βρίθει ψεμάτων και αντιφάσεων.

Αξιότιμε κ. Καμπούρη,

Αν γνωρίζετε επίορκους διαιτητές (όπως χωρίς αναστολή επαίρεστε στο παραπάνω κείμενο σας) οφείλετε άμεσα να τους κατονομάσετε και να δημοσιεύσετε συγκεκριμένα στοιχεία, ου αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας. Διαφορετικά είστε αναξιόπιστος δημοσιογράφος, στον οποίο ταιριάζει ο τίτλος του «κοινού» συκοφάντη.

Από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ημαθιας