Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου* 26 Ιανουαρίου στην Διαμαρτυρία Έξω από τον Άρειο Πάγο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

( Σας καλούμε στις 26 Ιανουαρίου στην διαμαρτυρία έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ για την ανάδειξη του τεράστιου θέματος)

 

Όπως όλοι γνωρίζετε έχει αρχίσει να υλοποιείται με τον πιο άγριο τρόπο, μια από τις μεγαλύτερες ληστείες της μεταπολεμικής περιόδου, σε βάρος ενός πολύ μεγάλου τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ( κόκκινα δάνεια ) σήμερα είναι ύψους πάνω από 100 δις ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αυτών έχει εκχωρηθεί σε funds στο 3 – 10 % της αξίας τους, με σκοτεινές και μη σύννομες διαδικασίες. Τα funds αυτά αποσκοπούν στον εκπλειστηριασμό των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί ως εξασφαλίσεις αυτών των δανείων.

Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κινδυνεύει άμεσα με απώλεια της κατοικίας της και βίαιη έξοδο από αυτήν.

Τους πλειστηριασμούς φρέναρε η απόφαση 822/22 του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι τα funds δεν μπορούν να εκπλειστηριάζουν.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη, της οποίας ζητήθηκε να αποφασίσει την απελευθέρωση των funds, αν θα έχουν το δικαίωμα να διενεργούν αναγκαστικές εκτελέσεις και να εκτελούν πλειστηριασμούς.

Μέχρι στιγμής – εκτός από τις γνωστές διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης – ο κ. Στουρνάρας σε επίσημο έγγραφο της ΤτΕ < εκτίμησε > ότι ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει υπέρ των funds, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα υπέρ τους. Μάλιστα υπάρχει και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από τον δικηγορικό σύλλογο Αιγίου με την στήριξη όλου του νομικού κόσμου.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, εκτιμώντας την κρίσιμη κατάσταση αποφάσισε να πάρει μέρος στην διαμαρτυρία που οργανώνουν πολλές συλλογικότητες έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ στις 26 Ιανουαρίου στις 9 π.μ., απαιτώντας να σταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη στο ύψος της και να μην αποφασίσει τον αφανισμό εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που λόγω της οικονομικής κρίσης απώλεσαν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους ( συν τα δυσβάστακτα επιτόκια ) αδυνατώντας έτσι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Εμείς οι δανειολήπτες ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, επιπλέον των παραπάνω, έχοντας εξαπατηθεί από τις τράπεζες ( λαμβάνοντας εν αγνοία μας και χωρίς την επιβαλλόμενη ενημέρωση δάνεια που στην ουσία ήταν επενδυτικά προϊόντα ) είμαστε σε ακόμη δυσχερέστερη θέση.

Έχουμε πληρώσει ποσά που υπερβαίνουν το αρχικό ποσό δανεισμού, και όμως χρωστάμε σήμερα πολύ περισσότερα από το αρχικό ποσό.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στις 26 Ιανουαρίου στην διαμαρτυρία έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

Η ώρα συνάντησης μας είναι 9 π.μ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ κ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:   https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi    Email esddaniachf@gmail.com 

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, αν χρειαστεί

Γριζάνης Νίκος 6945987513 * Δρατσούμη Ευαγγελία 6970147062 * Ροζάκη Αικατερίνη 6976443317 * Ρουμελιώτης Γιάννης 6977330673 * Φασουλάς Γιάννης 6974720445

Προηγούμενο άρθροΣερβία – Κόσοβο: Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς απειλεί να παραιτηθεί
Επόμενο άρθροΜε το Επιμελητήριο Ημαθίας στη Fruit Logistica του Βερολίνου