Αναφανδόν με τη Βάνα Νικολαΐδου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο φασισμός στους χώρους των Πανεπιστημίων εξακολουθεί και σκιάζει τα πάντα. Η Αριστερά και τα τάγματα εφόδου της, τρομοκρατούν εξακολουθητικά όποιους δεν συμφωνούν μαζί τους και συνεχίζουν με πραξικοπηματικές παρεμβάσεις να επιχειρούν να επιβάλλουν τις θελήσεις τους.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το ζήτημα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες είναι αυτό με την περικύκλωση του γραφείου της Βάνας Νικολαΐδου, προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ. Θεωρούν ότι χαρακτήρισε  «φασίστες» τους διαδηλωτές για τα Τέμπη κι ότι εξ αιτίας της… «στοχοποιούνται οι μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις», ότι εκείνη «παλεύει με νύχια και με δόντια να μην αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονία στα Τέμπη»!

Η αλήθεια είναι ότι η καθηγήτρια στη σελίδα της στο FB αναδημοσίευσε ένα δημοσίευμα του συντάκτη της «Καθημερινής» Λουκά Βελιδάκη, που έγραψε  στις 8 Μαρτίου:

«Χθες βράδυ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Όλο το ΣΕΦ σηκώθηκε όρθιο, η ατμόσφαιρα ήταν ανατριχιαστική. Αμέσως μετά, κάποιοι από την Θύρα 7 έδωσαν ένα υβριστικό, χρυσαυγίτικης εμπνεύσεως, σύνθημα εναντίον όλων των πολιτικών. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος των φιλάθλων το φώναξε. (Επίσης, ελάχιστοι αντέδρασαν στο χυδαίο πανό κατά του Πορτοσάλτε). » Σήμερα στη διαδήλωση, τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν υβριστικά. Κατά του Μητσοτάκη, κατά της κυβέρνησης, κατά της αστυνομίας και των δημοσιογράφων. Δεν είχαν πολιτικό υπόβαθρο, ήταν βγαλμένα από τα φασιστικά κιτάπια της Χρυσής Αυγής. Υβρεολόγιο – λόγος μίσους. Μία ετεροχρονισμένη Βαϊμάρη με smart phones και apps. Αυτό το αυγό του φιδιού επωάζεται εδώ και καιρό – είναι μαύρο κι απολιτικό, κενό περιεχομένου κι απολύτως σκοτεινό. Το κλώθουν οι φρικώδεις γενικεύσεις των… κωμικών και λοιπών κουτσομπολίστικων περσόνων της τηλεόρασης, που ανακάλυψαν τη λαϊκή οργή εν μέσω ανέκδοτων 3ης δημοτικού και κουτσομπολιών για έρωτες. Τον φουντώνει ο λαϊκισμός πολιτικών στελεχών πρώτης γραμμής, που δεν μπορούν να συγκρατήσουν την αψάδα τους. Το τρέφει ο χυδαίος λόγος στα social media, όπου αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εχθρός.
» Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τυφλές, γενικευμένες επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων (ναι, κατά όλων των δημοσιογράφων στρέφεστε, κλίμα αρνητικό φτιάχνετε διότι δήθεν τάχα σας εξόργισαν τα αποσπάσματα των απόψεων 4-5 γνωστών δημοσιογράφων και εξαπολύετε νυχθημερόν ιερεμιάδες, βουτηγμένοι εν τέλει στον φανατισμό και τη βαθιά άγνοια σας – μας σπρώχνετε μάλιστα στο να παραδεχθούμε εν είδει αυτομαστιγώματος ότι έχετε δίκιο. Δεν έχετε). » Όλοι πόνεσαν κι οργίστηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη. Δεν έπρεπε να συμβεί, ήταν ένα δραματικό γεγονός που ξεγύμνωσε μία σειρά από ελληνικές παθογένειες. Και πρέπει να αλλάξουν, πολλά και άμεσα. Αυτό θα συμβεί μόνο με λογική και πρόγραμμα, μόνο με σοβαρότητα και πλάνο. Όχι με τυφλό μίσος, όχι με χύμα λαϊκή οργή που εν τέλει στρέφεται κατά του δημοκρατικού κεκτημένου. Διότι αλλιώς, χαμογελαστοί κασιδιάρηδες θα βλέπουν το αυγό τους να επωάζεται από τους ίδιους τους εχθρούς τους, που ακόμα μία φορά δείχνουν πρόθυμοι να πυροβολήσουν τα πόδια τους».

Αυτά αναδημοσίευσε η καθηγήτρια κι αυτά ενόχλησαν τους … Αριστερούληδες! Μπουκάρισαν στο γραφείο της με ύβρεις, ασυναρτησίες κι απειλές, μπήκαν στην αίθουσα που δίδασκε και σταμάτησαν τη διδασκαλία, απείλησαν όσους προσπάθησαν να την υποστηρίξουν και διάφορα ….δημοκρατικά παρόμοια, μεταξύ των οποίων και η απαίτηση …παραίτησής της! Ως να είναι δικό τους το Πανεπιστήμιο.

Μα ουδείς τους δίωξε, ουδείς τους απέβαλλε. Ανενόχλητοι κι ατιμώρητοι. Πού, σε ποια ευνομούμενη χώρα θα γινόταν παρόμοιο περιστατικό κι ουδείς θα μιλούσε ή θα επενέβαινε; Πού; Και πόσο καταρρίπτουν οι Αριστερούληδες τα ίδια τους τα επιχειρήματα περί … ελεύθερης διακίνησης ιδεών; Προφανώς μόνο όταν είναι σαν τις ολοκληρωτικές δικές τους.

Προσέξτε: Σε όλο αυτό το ολοκληρωτικό παραλήρημα των Αριστερούληδων, ουδείς συνάδελφος της καθηγήτριας  εκ των παρόντων, έσπευσε να της συμπαρασταθεί!

Δεν γνωρίζω αν φοβήθηκαν τις Αριστερές ορδές της βίας, αν δεν ήθελαν να βγουν μπροστά και να μπλέξουν, αν σιώπησαν όπως κάνουν πάντοτε. Ότι και να έγινε, μόνο ντροπή πρέπει να νιώθουν. Εσαεί, σε όλον τους τον βίο.

Το κλασικό ερώτημα επανέρχεται: Ως πότε; Ως πότε οι αγέλες της Αριστεράς θα δρουν ασύδοτα μέσα στα Πανεπιστήμια και θα παράγουν βία; Ως πότε ο Αριστερός ολοκληρωτισμός, ενίοτε και με κουκούλες, θα φιμώνει όποιον δεν συντονίζεται στην οπισθοδρομική ιδεολογία του;

Πρέπει να τονίσω κι αυτό: Την απίστευτα καθυστερημένη παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, υπέρ της καθηγήτριας. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πολιτική ηγεσία οφείλει να βρίσκεται κοντά στο δίκαιο σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Όπως έπραξε η Άννα Διαμαντοπούλου που με ξεκάθαρη τοποθέτηση ανέφερε: «Υπάρχουν ‘Καθηγηταί’ εις τας Αθήνας. Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής, του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;) βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό, με αποτέλεσμα να κρατούν όμηρο την πανεπιστημιακή κοινότητα με την βία. Και επειδή η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, χρειάζονται Λόγος και Θεσμοί. Οι καθηγητές να μιλήσουν, να αντισταθούν, να δώσουν πρότυπο, οι φοιτητές να κατανοήσουν την δύναμη της πλειοψηφίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει θεσμούς και πρακτικές των αναπτυγμένων χωρών και οι αρχηγοί των κομμάτων να μην υπεκφεύγουν».

Πάντως, παρ’ ότι ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ έλαβε θέση υπέρ της καθηγήτριας κι αναφέρει ότι τάσσεται υπέρ της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του ελεύθερου λόγου και άποψης, δεν έχει λάβει ακόμη μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου ή παρόμοιων ολοκληρωτισμών…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 28 Μαρτίου 2023
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η λειτουργία του “Panic Button” (κουμπί πανικού) κατά της ενδοοικογενειακής βίας, σε Αττική και Θεσσαλονίκη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.