Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 3.123 στρέμματα της καμένης δασικής έκτασης από την πυρκαγιά της 4/6, στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 3.123 στρέμματα για την επαναδημιουργία της δασικής έκτασης που αποτεφρώθηκε στις 4 Ιουνίου, στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ενώ με την ίδια απόφαση (241856 – 19/7/2022) διατηρείται ο δασικός χαρακτήρας και αποκλείεται η διάθεσή για όποια άλλη χρήση.

«Είναι ίσως η ταχύτερη κήρυξη ως αναδασωτέας περιοχής μετά από πυρκαγιά τις τελευταίες δεκαετίες» σημειώνει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκφράζοντας την ικανοποίησή του και ευχαριστίες προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά και τον γγ Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, για την θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά του, όπως τονίζει ο δήμαρχος.

 Σημειώνεται ότι ο Γρ. Κωνσταντέλλος δύο μέρες μετά την πυρκαγιά απέστειλε έγγραφο (αρ. πρ. 22368 – 6/6/2022) σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις ενώ ακολούθησαν έξι εβδομάδες επιμονής και πίεσης προς το υπουργείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθρο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Θρηνούμε για την αιχμαλωσία της Αγίας Σοφίας
Επόμενο άρθροΥπ. Υγείας – Προσωπικός Ιατρός: Έχει ήδη καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών στην πλειονότητα των Περιφερειών