Άλλα έλεγαν χθες, άλλα σήμερα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Αριστερά κι ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για παλινωδίες στην πανδημία και πορεία χωρίς πυξίδα. Όταν ρωτήσεις τι θα έκαναν εκείνοι στην τάδε περίπτωση, σου απαντούν με …άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Ή σου απαντούν ότι θέλουν ν’ ακούνε οι πολλοί!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανακολουθία και αποσπασματικότητα των κυβερνώντων. Κι αυτό είναι θεμιτό αντιπολιτευτικά αλλά ψευδές αφού αναφορικά με Θεσσαλονίκη –Πάτρα και Κοζάνη ήταν επιτακτική πρόταση  των λοιμωξιολόγων κι όχι της κυβέρνησης. Όμως, το να σπέρνεις την καταστροφή παριστάνοντας ότι συμπονείς την κοινωνία, πέραν του λαϊκισμού που επιδεικνύεις, υπονομεύεις ακόμη και την επόμενη δική σου ημέρα. Ως να λες δηλαδή, ότι αν ήσουν εσύ στην εξουσία θα έκανες ότι σου κατέβαινε κι όχι ότι πρότειναν οι ειδικοί. Αυτό ονομάζεται λαϊκισμός και ανευθυνότητα. Πολύ περισσότερο αφού μόλις πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση επειδή… άνοιγε το λιανεμπόριο!!! Δηλαδή άλλα χθες άλλα σήμερα.

Προχθές βράδυ στην τηλεόραση πρότεινε ν’ ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ αμφισβήτησαν (τώρα που άνοιξαν !) το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων!!! Που έλεγε ότι δεν πρέπει ν’ ανοίξουν!!!!

Ακούστε κι αυτό: Τώρα ζητά να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συζητήσεων στην επιτροπή! Το να μιλήσει κάποιος για αφέλεια δεν έχει νόημα. Μάλλον κουτοπονηριά είναι. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν γίνεται για ευνόητους λόγους; Κι ότι δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ; Παρ’ ότι κι εκεί –με μεγαλύτερο παράδειγμα τις παλινδρομήσεις της Γερμανίας και της Μέρκελ- υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες κι αλλαγές αποφάσεων;

Να πούμε και το πιο σοβαρό επί τούτου. Η επιτροπή προτείνει κι η κυβέρνηση αποφασίζει. Εξ ου και το πολιτικό κόστος το λαμβάνει η πολιτική εξουσία. Πώς λοιπόν, κατά ΣΥΡΙΖΑ, θα βγουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά μια συμβουλευτικής επιτροπής –επιστημονικής επιτροπής που δεν διαθέτει αρμοδιότητες; Επιπλέον, πώς στο καλό θα συμπεριφέρονται οι επιστήμονες στην επιτροπή όταν γνωρίζουν ότι τα λεγόμενά τους θα γίνουν βορά στα ΜΜΕ και στα «αιμοδιψή» social media; Κι αν στην Αριστερά δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο ανώριμο είναι ένα τέτοιο αίτημα, πώς θέλουν να κυβερνήσουν πάλι;

Είναι και κάτι άλλο. Εσχάτως στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μαζική χρησιμοποίηση της λέξης κι έννοιας «δραπέτευση», εννοώντας την κυβέρνηση. Προφανώς συνεννοημένα και με επικοινωνιακό στόχο.

Ακούστε: Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι  «αν ο Μητσοτάκης θέλει να δραπετεύσει με πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος».  Η Ρένα Δούρου ανέφερε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δραπετεύσει των τραγικών ευθυνών, εδώ είμαστε».

Αφού ξεπεράσετε την ευθυμία που προκαλούν οι δηλώσεις αυτές ή αφού κουνήσετε με νόημα το κεφάλι σας, ρίξτε μια ματιά στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα στελέχη του μιλάνε για …δραπέτευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι 13 ποσοστιαίες μονάδες πίσω της!!!

Προσέξτε κι αυτό: Στον ΣΥΣΡΙΖΑ, εκτός του ότι άλλα έλεγαν χθες, άλλα σήμερα κι άλλα θα λένε αύριο, εκτός ότι προσπαθούν να φτιάξουν ομάδες νεοαγανακτισμένων ανακυκλώνοντας στελέχη τους σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και της χώρας, δεν έχουν καν το γνώθι σ’ αυτόν. Που «λέει» ότι η κοινωνία διαθέτει κριτήριο, ένστικτο, γνώση πια περί Αριστεράς και απαιτεί σταθερότητα και προοπτική κι όχι ανερμάτιστες πολιτικές  ή αλλοπρόσαλλες τακτικές.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 7 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τη δημιουργία ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.