Αλεξάνδρεια: Τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ. -Βίντεο

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ  Δήμαρχο κο  Π. ΓΚΥΡΙΝΗ:

VASIM
Ρεπορτάζ: Βασίλειος Σιμόπουλος

Τιμήθηκε σήμερα ως όφειλε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αλεξάνδρειας η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities), η οποία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.   Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

DSC02288

     Η σημερινή τελετή περιείχε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό χρώμα σε σύγκριση με άλλες διαφορετικής θεματολογίας εκδηλώσεις και αυτό γιατί είχε να κάνει με μία ευαίσθητη πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης. Ηγετικό ρόλο στην παρουσίαση της εκδήλωσης κατείχε ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας κος Χαλαστάνης Θεόδωρος, ένας ακούραστος και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ιδιαίτερο αντικείμενό του εκπαιδευτικός, που με ευγένεια και ηρεμία διεύθυνε τη ροή της παρουσίασης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές τόσο του Εδικού, αλλά και άλλων σχολείων της πόλης μας. Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε με την παρουσία του και προλογίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Κουτζηπασόπουλος.

DSC02287

         Προβλήθηκαν σχετικά με το θέμα ενημερωτικά σποτ και επιμέρους ομιλίες, αλλά όπως αναμενόταν την παράσταση «έκλεψε» η προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα», ένα δημιούργημα των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, ταινία η οποία συνεχίζει να διαγωνίζεται σήμερα σε εγχώρια φεστιβάλ κινηματογράφου και να διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες κολακευτικά σχόλια και πολλαπλά βραβεία.

DSC02285
Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας κος Χαλαστάνης Θεόδωρος

DSC02289

Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: ΓΑΣ Αλεξάνδρεια Μίνι
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Ο άνθρωπος άγαλμα στους δρόμους της πόλης μας…