Αλεξάνδρεια: Τιμήθηκε επάξια η μεγάλη επέτειος του ΟΧΙ, παρά τη βροχόπτωση! βίντεο-φωτο

Η μεγαλύτερη σύγχρονη Εθνική επέτειος, αυτή του ιστορικού ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά απέναντι στους Ιταλούς ιμπεριαλιστές την 28η Οκτωβρίου 1940, τιμήθηκε με τη δέουσα επισημότητα στην πόλη της Αλεξάνδρειας. 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Αρχικά τελέστηκε η ιερή δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου παρουσία αρκετού κόσμου και επισήμων. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στέφανος Δελιόπουλος, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Ράπτης, οι αντιδήμαρχοι Ισαάκ Χαλκίδης, Χαράλαμπος Βουλγαράκης και Σωτήρης Τόκας, ο πρώην δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Τον Στρατό Ξηράς εκπροσώπησε ο διοικητής της ΣΑΣ Συνταγματάρχης (ΑΣ) Δημήτριος Σουλτανίδης, την Ελληνική Αστυνομία ο διοικητής του ΑΤ Αλεξάνδρειας Αστυνόμος Α Νικόλαος Κυριακίδης και το Πυροσβεστικό Σώμα ο υποδιοικητής ΠΥ Αλεξάνδρειας Επιπυραγός Χρήστος Αρβανιτίδης.

Στη συνέχεια και παρά τη συνεχή βροχόπτωση, στο Ηρώο της πόλης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από πλευράς επισήμων και εκπροσώπων των τοπικών σωματείων και συλλόγων.

Ως είθισται, η μεγάλη Εθνική επέτειος ολοκληρώθηκε με τη μεγαλοπρεπή παρέλαση επί της οδού Δ. Βετσοπούλου.

Δείτε στο βίντεο τη Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων:

Δείτε στο βίντεο την παρέλαση:

Φώτο: