Αλεξάνδρεια: Βαρυσήμαντη συνέντευξη – Ο Αργύρης Πανταζόπουλος «ανοίγει τα χαρτιά του» στον Έμβολο – βίντεο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ο Αργύρης Πανταζόπουλος μας είπε ότι ασχολήθηκε με τα κοινά και αφιερώθηκε στην δικηγορία, έχοντας ασχοληθεί και σαν δικηγόρος με 300 υποθέσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας. Τώρα αποφάσισε να διεκδικήσει τη Δημαρχία, με γνώμονα την διάθεση της προσφοράς, ώστε να δοθεί ένα τέλος στο τέλμα απραξίας που έχει περιέλθει ο Δήμος με την σημερινή του Διοίκηση.

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Το ψηφοδέλτιο του Αργύρη Πανταζόπουλου, είναι πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό,  από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους  και μοιράζονται το ίδιο όραμα.  Πρόθεση όλων να ενώσουν  τις δυνάμεις τους  για  να πάει ο τόπος μπροστά.

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Τα έργα που θα δοθεί προτεραιότητά με την ανάληψη της  Δημαρχίας από τον Αργύρη Πανταζόπουλο είναι η δραστική παρέμβαση στην καθημερινότητα, ο πολιτισμός δηλαδή, της καθημερινότητας , η βελτίωση της ζωής των συμπολιτών προκειμένου να γίνει πιο εύκολη και ποιοτική. Βασική προϋπόθεση της βελτίωσης της καθημερινότητας  είναι η καθαριότητα, ένας τομέας που ο Δήμος πάσχει βιώνουμε τραγικές καταστάσεις. Άμεσα θα αξιοποιηθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να προμηθευτεί ο Δήμος  απορριμματοφόρα και να ασχοληθεί  με την ανακύκλωση που σήμερα είναι ανύπαρκτη. Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι πρόθεσή του συνδυασμού του είναι η δημιουργία Πάρκου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, σε περιοχή που θα παραχωρηθεί μετά από μελέτη. Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και οι νέοι θα αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και του αγροτουρισμού είναι ένα ακόμα θέμα, που έχει προτεραιότητα στον προγραμματισμό μας.

Για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε που θέλει ο Αργύρης Πανταζόπουλος  να συμβάλει είναι η προσπάθεια  επίλυση του προβλήματος της ανεργίας θέλοντας να κρατήσει τους νέους στον τόπο. Εξετάζει ακόμα την παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων για καλλιέργεια αρωματικών φυτών  και μεταποίηση. Συνεργάτες του ήδη έχουν αναπτύξει σχέσεις με την Ιαπωνία, που μετά την κατάργηση των δασμών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για τεράστια αγορά. Επίσης προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία ο Δήμος θα βοηθήσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις με μείωση δημοτικών τελών προκειμένου να δοθούν κίνητρα για πρόσληψη προσωπικού.

Επίσης ο Αργύρης Πανταζόπουλος σκοπεύει να αλλάξει τη μορφή της Αλεξάνδρειας που έχει προβλήματα με την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα που δεν έχουν επιλυθεί ως όφειλαν. Απαιτείται όραμο που λείπει εντελώς από την απερχόμενη διοίκηση. Πρόθεσή του είναι μια έξυπνη πόλη, με έξυπνη διακυβέρνηση, ελεύθερη πρόσβαση με  wf όχι μόνον στην Αλεξάνδρεια αλλά και σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Θα δημιουργηθούν μετά από μελέτη πεζόδρομοι, ασφαλείς και πιστοποιημένες σχολικές αυλές και παιδικές χαρές που βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

Ένας ακόμα τομέας που θα ασχοληθεί είναι ο αθλητισμός για να δώσει διέξοδο στους νέους. Προτεραιότητα η δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου και η φροντίδα και ο καλλωπισμός των υπαρχόντων γηπέδων που έχουν αφεθεί. Ο φωτισμός απαραίτητος ώστε να αθλούνται οι εργαζόμενοι το βράδυ.

Η οργάνωση του δήμου είναι το μεγάλο ζητούμενο δυστυχώς , γιατί έπρεπε να ήταν δεδομένη. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νομική υπηρεσία, δεν υπάρχει γενικός γραμματέας ή διευθυντής που θα συγκεντρώνονται  οι δραστηριότητες του δήμου που θα πρέπει να είναι  τεχνοκράτης. Η τεχνική υπηρεσία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και είναι το πρώτο ζητούμενο,  αφού από εκεί θα ξεκινήσει  η εκπόνηση μελετών προκειμένου να προχωρήσουμε τα έργα μας. Με τους υπαλλήλους του Δήμου είναι αξιόλογοι και μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους με εκείνους θα επιδιώξουμε να έχουμε μια άριστη σχέση που μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους και το έργο τους.

Στην ερώτησή μας ποιες είναι οι αξίες που το αντιπροσωπεύουν εκείνος δήλωσε ότι είναι η εντιμότητα, η καθαρότητα, η αποτελεσματικότητα που πηγάζει από την γνώση και την ικανότητα, το όραμα και η αξιοκρατία.

Με βάση τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής  υπάρχει αναγκαιότητα  συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων,  θα έχει ειλικρινή διάλογο,  θα συμπορευτεί  με ανθρώπους που θέλουν το καλό και το συμφέρον του τόπου και δεν επιζητούν να εξυπηρετήσουν  προσωπικές μικροσκοπιμότητες.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα με ατομική και οικογενειακή ευτυχία.