Αλεξάνδρεια: Τον διαπρεπή καθηγητή Γεώργιο Παρχαρίδη τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας. βίντεο – φωτο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Τον εξέχοντα καθηγητή, ιατρό καρδιολόγο Γεώργιο Παρχαρίδη, τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας, στην εναρκτήρια βραδιά των εκδηλώσεων που έγιναν στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης, Παρασκευή 6 του Σεπτέμβρη. 

Ο διακεκριμένος ιατρός επιστήμονας Γιώργος Παρχαρίδης, Επίτιμος Πρόεδρος ΠΟΕ και ΔΙΣΥΠΕ επίσης, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον τοπικό σύλλογο φέρνοντας αναμνήσεις παρελθουσών δράσεων για την ενότητα του ποντιακού Ελληνισμού. Ήταν εκ των ιδρυτών της ΠΟΣ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), σε μία εποχή μάλιστα που οι ποντιακοί σύνδεσμοι στη χώρα βρισκόταν διασκορπισμένοι σε περιφέρειες. Με αλτρουισμό εξέφρασε συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες που είχε ανά καιρό, για την πολύτιμη ενωτική προσπάθεια που κατέβαλαν δίπλα του. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την αείμνηστη σύζυγό του και τα παιδιά του για τη στήριξη που του παρείχαν, στον γεμάτο ευθύνη χρόνιο αγώνα του. Τόνισε ότι το σπουδαιότερο έργο που προσφέρουν οι σύλλογοι, είναι η διατήρηση του ποντιακού πολιτισμού και η μεταλαμπάδευσή του στους νέους ανθρώπους.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει την προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: